Лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка захапа отново колегата

...
Лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка захапа отново колегата
Коментари Харесай

Борисов жегна новия политически лидер, нарече го колегата Трифонов

 Лидерът на ГЕРБ и министър председател в оставка захапа още веднъж сътрудника си - ръководител на " ИТН " за цената на предварителните парламентарни избори. След козметичен ремонт в управлението на групировката си Борисов упрекна Дългия за това, че вкарал страната в серпантина на вотове и че това коства прекомерно скъпо на бюджета. 

" На есен имаме опция дали тези промени ще са за положително. Истински се надявам, откакто толкоз желаеха да ръководят, задачата на едно политическо съревнование е да управляваш, а не да свалиш някого и да си съпротива. Сериозните партии желаят да ръководят.  

А в парламентарната република единственото вярно е водачът на партията да става министър председател. Помните и царя - през придвижването да не е той министър председател и какъв писък се надигна. На мажоритарни избори водачът носи отговорност и народът може да му я търси ", отсече Борисов. 

Той обаче бил 3 мандата отпред на изпълнителната власт и по тази причина е предложил за негов правоприемник на премиерския пост. " Да се види, че в ГЕРБ има доста хора, които могат да се оправят с всевъзможни постове. Не се чувствайте, като че ли не всички сте оценени поравно, само че другояче трябваше да върша Изпълнителна комисия от 30 души ", добави министър-председателят в оставка.  

" Новият политически водач, сътрудника Трифонов, се заял с мен, че изборите костват 150 милиона. Да, само че при всички случаи са над 100. Целта на тези избори е да сформира ръководство, а не да смени един закон. Спорът не е това - какъв брой костват избори. Като е споделил, че 14 милиона ми се виждали малко. На него очевидно над 100 му се виждат малко. Демокрацията е скъпо нещо. А като прибавим имунизациите на близо 80 000 членове на всевъзможни изборни комисии? ", запита Борисов. Според него са се изгубили месеци без ръководство. 

" Кои са ни грубите неточности?! На първо място - оправянето с миграционната рецесия - като не допуснахме България да бъде залята от незаконни имигранти, както се случи в цяла Европа. Че Вежди Рашидов ми е превеждал диалози с сътрудника Ердоган. За да имаме нула незаконна миграция. 

Или неналичието на цялостен локдаун?! Тези решения, с помощта на НОЩ, знаете ли какъв брой мъчно се взимаха? И ние да не го наложим? Но преценихме, че ще се движим по ръба на риска, с цел да запазим психическото здраве и да оставим най-малко част от стопанската система ", сподели още той. 

Борисов разяснява и комисията по проверката на, че се била трансформирала в Арбитражен съд сред предприемачи. "

С тези избори народът им даде да схванат, че желаят да ви има, че не желае да ви изчегърта ", обърна се той към актива на ГЕРБ. 

" Истински искам триумф на служебното държавно управление, само че няма да е отговорно за нищо, тъй като директно ще се управлява от Радев. Ще забележим какви ще са им опциите. Постарали сме се в Изпълнителната и Контролната комисия да има мюсюлмани. Работиха добре и получихме доста гласове. Бъдете толерантни с другите партии, които са получили гласове. Трябва да има другарство, а не омраза и би трябвало да са ни идеологически сътрудници и да намерим път. Ако народът отново ни подреди по този начин, не е хубаво да сме в обстановка на последна неприязън ", заключи министър председателят в оставка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР