Лидерът на ГЕРБ е демонстрирал неуважение към парламентаризма с решението

...
Лидерът на ГЕРБ е демонстрирал неуважение към парламентаризма с решението
Коментари Харесай

Алексей Пампоров видя знакови действия на старта на новия парламент

Лидерът на ГЕРБ е показал пренебрежение към парламентаризма с решението да не се появи в Народното събрание при депозирането оставката на кабинета. На собствен ред партията му пък демонстрирала пренебрежение към държавността като не ръкопляскала след обръщението на президента Румен Радев.

Горещи бяха пристрастеностите в първия ден от работата на новия парламент. Депутатите си размениха остри реплики по време на встъпителните речи, а по-късно избирането на ръководител на Народното събрание се трансформира в мотив за още по-щекотливи намеци, както и се очакваше.

Сринатата институция “Народно събрание” бе във фокуса на редица изявления, а следващ мотив за рецензии бе действителното неявяване на Бойко Борисов, който към този момент над година не се явява в Народното събрание. Още в петък депутатите ще изискат парламентарен надзор, а от “Изправи се! Мутри вън!” внасят законопроект за проверка на Борисовото ръководство.

Според Пампоров влизането на “Има подобен народ” през парадния вход в Народното събрание и идването им с рейс е проява на решителност за смяна на разпоредбите и порядките.

“Имаше мнения незабавно, че идват като туристи, това е задачата на отрицателния политически пиар, само че туристите не влизат през парадния вход, а те влязоха като спечелили, които идват да трансформират ", добави той и уточни като образец за алегорично държание и депутатите от " Зеленото придвижвания " от парламентарната група на " Демократична България ", които са се снимали, че отиват с метрото на работи и декларират, че нямат потребност от служебни коли.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР