Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че има два варианта

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че има два варианта
Коментари Харесай

ГЕРБ с два варианта за кандидат-премиер: Борисов или неутрален кандидат

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че има два разновидността за номинация за министър председател на ГЕРБ-СДС - той или безпристрастен претендент, само че не вижда конкуренция против себе си.

" ГЕРБ има два разновидността - министър председател си имаме, мисля че към момента в ГЕРБ по-добър от мен няма. Само че такова държавно управление на малцинството едва ли е най-хубавото за непоклатимост сега. По-скоро още не е узрял политическия хайлайф. Вторият вид пред нас е да предложим вид за министър председател, който въпреки всичко да мине и да има диалог и да изясни на тези сътрудници, че злополуката в която към този момент сме се блъснали, само че дали ще продължгим да се търкаляме, ще донесе непоправими последствия. Колегите ще си заминат в еврозоната, в Шенген, нас ще ни откъснат като котва и ще ни оставят като буфер против бежанците. Това преди години беше първата концепция, против която по този начин съм тропал по масата, че не можете да си визиите ", посочи Борисов.

Кой от разновидностите ще приложат зависи от това дали намерят единодушие с другите партии по предпочитани политики, в това число и с " Продължаваме промяната ", стана ясно от думите му.

" Това са разновидностите - в случай че не се инатят, да се подпише един документ с 10, 15, 20 точки - имаме 10, 15, 20 дни, тук президентът Румен Радев демонстрира схващане. Какво пречи да се направи това? И въз основата на това без значение с на кого мандата е, на драго сърце оставаме в техния мандат или третия, няма значение. Без дебелоглав може да се направи държавно управление - с къс мандат, написани функционалности, те да са министри. Защото тогава Народно събрание ще управлява, тъй като в случай че министърът си разреши да направи нещо отвън този документ, честен, тъй като той друга стойност няма да има, Народното събрание ще го смъкна този министър. Това сме го правили и с " Реформаторския блок ", и с " Патриотичния фронт ", и с АБВ. Така че имаме два разновидността - можещ, компетентен, измъкващ от рецесията това съм аз. Или различен министър председател, който да може да подпише този документ с тях и да изкараме зимата. Всичко друго е див популизъм. ", съобщи Борисов.

Утре парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще получи от президента Румен Радев мандат за сформиране на държавно управление. ПГ на ГЕРБ-СДС разполага с 67 депутати от 240-членния парламент.

Борисов посочи, че на България е належащо съставянето на държавно управление по най-бързия метод като това ще способства и за присъединението ни към Шенген.

" Две години безвремие, опити, цялостен удар върху професионализма в Министерство на вътрешните работи, единствено политически назначения и чистки, довеждат до този резултат. И аз, тъй като разбрах от сътрудници, че някои партии щели да внасят декларация в Народното събрание да прилагаме контрамерки против Нидерландия, ГЕРБ няма да поддържа това. Защото би трябвало по най-бързия метод, с цел да не завличаме и Румъния, да създадем държавно управление, за 20-30 дни - и да гарнитраме сигурността на границата и да вървим в пакет с трите страни ", сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР