Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов уточни, че вчера сам е

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов уточни, че вчера сам е
Коментари Харесай

Ще остане ли стабилно примирието в сглобката?

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посочи, че през вчерашния ден самичък е изискал да се види с сътрудниците си Христо Иванов и Асен Василев, вместо с премиера. От името на опозицията пък Българска социалистическа партия се вижда като единствена опция на настоящето ръководство.

 

Кабинетът " Денков-Габриел " ще бъде постоянен с всекидневни старания, счита вицепремиерът Мария Габриел. Според нея нещата вървят в добра посока, щом двете партии в държавното управление желаят общ механизъм, годен за всички назначения.

 

" Излизат двете съществени партии, които поддържат държавното управление и споделят, че има потребност от механизъм, който разрешава да се вършат назначения,да се вземат решения. Само да припомня, че приказвам за това от месец май, още преди съставянето на държавното управление. Самият факт, че има доста огромна изясненост иможеш да отстъпиш крачка обратно в името на това да има бистрота при вземанетона решения, в името на това да има механизъм, който да даде резистентност напроцеса на взимане на решения. Това е позитивно ".

Като рецесия в Народното събрание - по този начин водачът на ГЕРБ Бойко Борисов дефинира обстановката с избора на шеф и подуправител на НЗОК, които през вчерашния ден подадоха оставка след насочен апел от Бойко Борисов и съпредседателя на ПП-ДБ Христо Иванов.

" Истината е, че Мария ми беше написала, че желаят с Денков да ме видят. Аз споделих: " не, ще се видя с Асен Василев - водачът на Политическа партия и с Христо Иванов - водачът на Демократична България ". Това споделих. В 10 часа се срещнахме, час и нещо говорихме, зададох си моите въпроси. Излязохме пред медиите и съобщихме, че взимаме двете оставки, връщаме крачка обратно, с цел да работим градивно и за идващите избори и регулатори ", уточни Борисов.

 

От ПП-ДБ обясниха, че в връзките им с ГЕРБ е имало принцип - когато има кадрово предопределение, то да става с утвърждението на тези, които поддържат държавното управление. Упрекват сътрудниците си, че за скандалния случай със Здравната каса " Възраждане " са им помогнали с негласуване.

 

" На България ѝ предстоят доста назначения на регулатори и в прочут смисъл те са по-важни от министрите. Години наред нашата страна, без значение кой е министър, кой е кмет, в доста връзки ще зависи точно от тези регулатори и те не могат да бъда определени със " златния пръст " на " Възраждане ", разяснява Явор Божанков от ПП-ДБ.

 

От Българска социалистическа партия пък считат, че на страната ѝ би трябвало нов път на развиване и те са единствената опция.

 

" Ние сме страна на парадокса, на слугинажа. Трябва да се откри нов път на развиване на страната. Ние го търсим в политическо обединяване, тъй като Българска социалистическа партия е единствената опция на това, което се случва в страната ", сподели Борислав Гуцанов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР