Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се включи на живо от

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се включи на живо от
Коментари Харесай

Бойко Борисов на инспекция в учебния полигон Ново Село

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се включи онлайн от изненадваща инспекция в образователния полигон Ново Село.

Компания на водача на ГЕРБ му прави американският дипломат Кенет Мъртън. Присъства и министърът на защитата Тодор Тагарев. 

Тримата участват дружно със зам.-главния секретар на НАТО Мирча Джоана на обучение за водене

на отбранителна интервенция от многонационалната бойна група на НАТО.



Заместник генералният секретар на НАТО Мирча Джоана идва на работно посещаване в България дружно с представители на страните-членки на алианса.

Те ще посетят многонационалната бойна група на НАТО на полигона „ Ново село “.

Мирча Джоана ще следи демонстрации на оперативни качества за водене на отбранителна интервенция на образователен полигон „ Ново село “ в границите на учението „ Iron Strike 2023 “.

Там ще бъде още министър председателят Николай Денков, министърът на защитата Тодор Тагарев, посланиците на страните, които вземат участие със свои военни формирования.

Учението се организира в осъществяване на проектите за подготовка за гарантиране на сигурността на страните-членки от Източния фланг на НАТО. А визитата на Мирча Джоана става в миг, в който се разисква разновидността многонационалната бойна група да прераства в бригада. След решението  на НАТО във Вилнюс през лятото, министърът на защитата Тодор Тагарев увери, че „ това не значи, че близо 5000 души да има на наша територия “. Въпреки това в последните месеци към този момент се загатна за построяването на логистичната инфраструктура в регион на Ямбол и Кабиле.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР