Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се похвали, че се е

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се похвали, че се е
Коментари Харесай

Бойко се похвали: С Асен и Кирил договорихме още 60 млн. лв. за културата

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се похвали, че се е договорил с министъра на финансите Асен Василев и Кирил Петков от " Продължаваме промяната - Демократична България " да бъдат отпуснати с към 60 млн. лева повече от бюджета за просвета. Той приказва пред публицисти в Раковски, където бе посетител за откриването на нова детска градина.

Поводът е протестното шествие от предходната седмица на културни дейци, музиканти, актьори, библиотекари и чиновници на музеите от цялата страна с искане за повече средства за бранша и нарастване на заплатите. Тогава обаче Асен Василев разгласи, че не вижда причина за митинг, защото бюджетът за просвета към този момент е повишен.

" Ще го съобщим с Кирил Петков и Асен Василев дружно, тъй като дружно го правихме, тези шейсет и няколко милиона за просвета, които в допълнение ще се дадат ", разгласи Борисов. Посочи, че на срещата е била и Движение за права и свободи.

Има доста неща, които са ни тормозили. Много неща, които коригирахме. Не може да допуснем да се бутат културните дейци, нашите актьори с полиция. От ГЕРБ направихме отстъпки, с цел да се получи нещо, което удовлетворява оптимално партиите, които ще гласоподават за бюджета. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пре публицисти. Той участва на откриването на нова детска градина в град Раковски.

" Трябва да си платим цената за тези години безвремие. Ще я платим горчиво. Помните ли нулевите бюджетни дефицити и по какъв начин бяха изядени през тези години. Разбира се, че ще има митинги. "                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

 

В подмяна на спомагателните средства за просвета ръководителят на ГЕРБ разгласи, че ще си намерения дали да не одобри настояването на " Продължаваме промяната - Демократична България " публичните поръчки за медикаменти, в това число за онколекарства, да се организират от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), вместо както до момента - от Министерството на здравеопазването. Тъкмо това настояване допреди две седмици беше водеща причина за ГЕРБ и Движение за права и свободи да отхвърлят бюджета на здравната каса.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР