Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкри, че е обсъдил с

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкри, че е обсъдил с
Коментари Харесай

Борисов: Ако Левски или ЦСКА дадат 50 млн. за стадион, държавата също ще даде 50

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкри, че е разискал с финансовия министър Асен Василев страната да удвои капацитетите частни вложения на футболните клубове за нови игрища. Бившият министър председател на България стори това по време на визитата си на стадион " Христо Ботев " в Пловдив, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.


" Едно от решенията, които с Асен Василев сме решили да осъществим, е там където има частни игрища, или общини, където има заделени пари, в случай че те нагледно казано 10 милиона, с 10 милиона ще ги подкрепим ние, страната. Ако сложат 50, примерно Левски решат да сложат 50, и страната ще даде 50, както и за ЦСКА, с цел да може освен Пловдив да се фука с тия уреди, а да имат и другите тимове ", съобщи Борисов.

Казаното от Борисов би трябвало да е изключително добра вест за ЦСКА, които напълно скоро възнамеряват да стартират цялостна реорганизация на стадион " Българска войска ". Борисов също по този начин увери почитателите на Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив, че ще бъдат позволени задоволително средства, с цел да бъдат приключени ремонтите на техните игрища.

" Ако най-после отново е належащо, имаме ангажимента с финансовия министър, да се приключи до дъно. Сиреч поетите обещания към днешна дата ги има в бюджета и са по сметката на град Пловдив. 33,5 милиона сме издействали с Асен Василев, Кирил Петков, Христо Иванов, Атанасов, Пеевски. Така, както съм заречен на този град за този стадион и виждате какво се случва. Искам да благопожелавам на хората, на почитателите на Ботев, на техните футболисти, това, което обещахме, с кмета, със строителите, с обществеността, под зоркия взор на всички вас, да имате едно прелестно оборудване и то към този момент е пред очите ви ", разяснява Борисов. /БГНЕС /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР