Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължава със срещите си в

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължава със срещите си в
Коментари Харесай

Борисов в Атина: Основен приоритет на ГЕРБ е стабилизирането на страната

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължава със срещите си в Атина по време на форума на ЕНП, където са съвсем всички европейски водачи.

„ ГЕРБ разполага със солидна управническа стратегия, в която главен приоритет са стабилизирането на страната, ускоряването на икономическия напредък и поддръжка на пенсионерите и всички уязвими групи от обществото “, съобщи Борисов при срещата си с ръководителя на Християндемократическия съюз на Германия Фрийдрих Мерц

„ В Народното събрание ГЕРБ към този момент потвърди, че може да образува болшинства и да лидира процеси като обезпечаването на обезщетения и поддръжка за бизнеса и за хората, регулирането на цените на горивата, обезпечаването на военна поддръжка за Украйна и грижи за украйнските бежанци, продължаването на европейската интеграция на Северна Македония и гарантирането на втората част от ескадрилата F-16 “, добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ поздрави премиера на Хърватия Андрей Пленкович за напъните и постоянството им.

„ България и Хърватия вървяха дружно и сполучливо по пътя към Еврозоната. Това заявих по време на диалог с хърватския министър председател Андрей Пленкович в границите на срещата на ЕНП в Атина. Усилията на Хърватия обаче бяха непрекъснати и необратими и страната към този момент е член на паричния съюз. За страдание България стигна единствено до Европейския банков съюз. Управленската некадърност на политиците, които управляват България през последните две години, докара до закъснение и утежняване на критериите за участие в Еврозоната “, добавя Борисов.

Лидерът на ГЕРБ е наблегнал и на тежкия миграционен напън, като въпрос който е освен от национално, само че и европейско значение. Пред канцлера на Австрия Карл Нехамер, Борисов е изразил вяра, че българските управляващи ще могат да дадат отговори на всички въпроси и да успокоят основателните терзания на Австрия и на някои други държави-членки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР