Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова служебния министър на вътрешните

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова служебния министър на вътрешните
Коментари Харесай

Борисов призова да се разследва бездействието на предишния кабинет

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прикани служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев да проверява " бездействието " на предходния кабинет. Според Борисов някогашните ръководещи не са подхванали ограничения за гарантиране на газовите доставки, откакто е станало ясно, че войната в Украйна ще провокира рецесия.

Борисов изрече отвращение от кабинета " Петков ", че е оставил на служебния кабинет да позволява газовата рецесия и съзря в това закононарушение против страната.

" В политиката е като футбола, има можещи и не можещи - те ни докараха дотук. " Газпром " печели два пъти, тъй като през медиаторите ние получаваме отново съветска газ, а комисионерите регистрират част от комерсиалната разлика назад в " Газпром ". От " Продължаваме промяната " са подлъгали американските компании, тъй като не са резервирали слотове за полутечен газ за 7 танкера. Къде им е решението на Министерски съвет за слотовете - това са сформира на закононарушение. ", сподели Борисов.

По думите му някогашните ръководещи са довели страната до безпорядък и съсипия с цената на газа. Той разкритикува Асен Василев от " Продължаваме промяната " за промяната в позицията му от изрично " срещу " съветски газ към " за " съветски газ, в случай че цената е преференциална.

Лидерът на ГЕРБ попита " Демократична България " за какво във вчерашната си декларация срещу съветския газ, не се афишират и против " Лукойл ".

От партията оферират партиите да приготвят законопроект за 100% диверсификация на газовите доставки, който да е първият на новия парламент.

По мотив идните избори Борисов, зави, че листите на ГЕРБ са подготвени.

" Сплав от знаещи, можещи, мъдри, млади, дръзновени, красиви. И в идващия парламент по възраст, познание и хубост ГЕРБ ще бие всички. Ако не помъдреем като нация и не намерим път към устойчиво ръководство, ще влезем в каскада от избори. ", сподели Борисов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР