Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова ПП и ДБ да

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова ПП и ДБ да
Коментари Харесай

Борисов в Ихтиман: Вчера ми извадили там паметник и го стрелят в центъра на Благоевград с пищови. Ако това ви е демокрацията, ще ви гоня до дупка!


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прикани Политическа партия и Демократична България да не провокират съзнателно цивилен конфликти, както вършат сега. „ Вчера ми извадили там монумент ли е и го стрелят в центъра на Благоевград с пищови. Демократи ли сте? Съдебна промяна ще вършиме. Ако е това, нищо няма да ви поддържа ГЕРБ, нищо, в никакъв случай. Те ни карат да се бием българи с българи! Как ще ви поддържа. Абсурд. Няма да разреша да ми стрелят физиономията по паметниците и деца да ни гледат. Ако това ви е демокрацията, ще ви пъдя до дупка. Няма да им дам бял ден “, закани се Борисов в Ихтиман.

Какво се случи с онази България, която бе фактор на Балканите, в която идваха всички европейски водачи? Това попита водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. „ Цялата верига на доставки в този момент минава през Гърция и Турция – газ, жито. Всичко това щеше да се прави от София. Какво се случи? Кой изиска България да удари дъното в Балканите и в Европа? “, продължи да пита той.

Този път Борисов цитира данни от Евростат, съгласно които инфлацията в страната през 2022 година по отношение на 2021 година е повишена не с 4%, а 4 пъти. „ Това значи, че всички сте обеднели с толкоз. Не можем да си купим каквото през 2021 година Тотално обедняване. Ако в банките имаше 100 милиарда, в този момент са 60. Това ви го скроиха тези хора, подкрепени навън “, ядоса се някогашният министър председател.

Той напомни, че по негово време България бе станала фактор на Балканите. „ Нескромно е, че е било единствено поради мене, имах страховит екип – външни, вътрешни министри. Всички събития бяха в София, не в Анкaра, Букурещ. Варна бе град, който всеки в Европа знаеше. То Юнкер, Макрон, Ердоган, Нетаняху – всички идваха. „ Какво се случи с страната? “, ядоса се Борисов. Как се довежда президент на Франция, канцлер на Германия, министър председател на Англия да се разхождат по Моста на влюбените в София? И някакви ще ми дават оценка на мен “, добави още той.

Лидерът на ГЕРБ още веднъж предизвести, че пари няма, а нарастването на пенсии и заплати е изядено от инфлацията. Според него никой не желае да ръководи, тъй като служебното държавно управление дохарчва парите и към този момент изнемогва, а казусът идва и от „ всички тези големи разноски, които са заложени и от това, че ни обраха джобовете “. Взеха ви ги с вашето търпеливо безмълвие, обърна се той и към своите.

Борисов още веднъж изиска да види финансовите доклади на страната и президентът да извади данните за положението на бюджета. „ Извади ли го, единствено Коцето от „ Възраждане “ ще остане, другите ще се приберат. Младен е оптимист, само че помни по какъв начин събирахме, с цел да създадем 40% повече парите на служителите на реда и службите “, добави той.

И акцентира, че който и да пристигна на власт, ще би трябвало „ да затегне колана до последната гайка “. „ Иначе ще би трябвало да пристигна МВФ, с цел да направи това, което политиците тук ще ги е боязън “, предизвести Борисов. И добави, че до момента в който предходните ръководещи са прибирали комисионните, са изпуснали инфлацията, горивата и това е вдигнало цените.

Той акцентира, че плоският налог е едно от главните ни конкурентни качества и не трябва да го пипаме. И дефинира като популистко свалянето на Данък добавена стойност и увеличените разноски в обществената сфера. „ Ако баба ми знаеше, че ще й заплащам задълженията, нямаше да го вземе. И аз няма да задължа детето. Кой от вас ще жертва през днешния ден да е чики-рики, а детето да ги заплати? Няма по какъв начин да стане. А те това направиха, подлъгват огромни групи от хора и нещата отидоха там, където са през днешния ден. Да забележим числата – ужасяващи са “, продължи още Борисов.

Вместо това той още веднъж настоя да се приказва за добива на газ в Черно море и превръщането на България в незаобиколим фактор за газа в Европа.

Борисов преброи най-малко осем души от листата в региона като по-млади от Асен Василев и иронизира обвиняванията, че фрагментите на ГЕРБ били остарели. Като виждам за хубост отново ще ги бием, добави той.

Той посочи, че преди 21 година България е била образец за справяне с незаконните, а той е получавал похвали от редица европейски водачи. „ При нашето ръководство и по Дунав, и в Черно море най-хубавите гранични кораби бяха в България. Пращахме ги по интервенции нашите и бяха най-хубави. Затова командирът на корабите го направихме началник на Гранична полиция. Сега ви запитвам кой е? Нула миграция, в този момент Ихтиман се прочу с незаконните “, ядоса се някогашният министър председател.

И в Ихтиман членове и симпатизанти на ГЕРБ се заканиха да обезпечат изборна победа за партията си. Всичко това се случи под погледа на някогашния министър председател Бойко Борисов. Своеобразен хазаин на събитието бе кметът на Ихтиман Калоян Илиев.

Водач в София-област е някогашният вътрешен министър Младен Маринов.Кметът изясни, че следва съдбоносен миг и всеки би трябвало да реши съдбовния въпрос за ръководството на страната. „ Здравият разсъдък ще надделее над некадърността на нашите съперници. На хулите и помията ние отговорихме с професионaлизъм и ангажимент към проблемите на хората “, сподели той. Илиев се похвали, че за трите си мандата като кмет е направил повече, в сравнение с е свършено от 1989 година насам. И всичко това – с помощ на ръководството на Бойко Борисов и ГЕРБ.

Илиев се оплака от мигрантския напън. „ Ние сме гара разпределителна за някои хора. Имаме си локалния Динко, който ги залавя. Той се смее от осмия ред, само че може би е хванал повече мигранти от Бойко Рашков и компания, пошегува се кметът.

Вторият в листата на София-област Марин Маринов посочи, че е от поколението на Прехода. „ Спомням си по какъв начин затвориха заводите, хората останаха без работа, баба ми ме пращаше за самун с купони. Помня режима на тока, на водата. Нямаше улично осветяване, само че и улици нямаше, а единствено дупки. Спомням си несигурността, рекетите, убийствата по улиците, чувството, че няма страна и кой да мисли за хoрата. Това се промени и вие знаете кой спря тези процеси и разрухата в страната. Това е ГЕРБ, с водач Бойко Борисов “, съобщи той. Според него всичко, издигнато в живота му и направено за хората, е единствено по времето на ГЕРБ. „ Нито преди него, нито след него. Единственото, което направиха Политическа партия, е да ни споделят, че има по какъв начин. Има по какъв начин да ни върнат в 90-те година, от които колкото да излязохме “.

Водачът на листата Младен Маринов акцентира, че през последните 2 години са видели самонадеяни надменни хора, които „ под мотото, че ще оправят България ни поправиха по този начин, че не знаем на следващия ден дали ще може да си купим самун, дали страната няма да е завладяна, тъй като нямаме сигурни граници “. Той се оплака и от мощната компроматна война против ГЕРБ. Всичко това е неистина, в случай че бе истина – имаха 2 година да го потвърдят. Доказаха, че са некадърни и крадци “, добави Маринов.

Той подсети, че ГЕРБ предложиха проф. Николай Габровски за министър председател. „ От Бойко Борисов по-добър министър председател няма, само че това бе крачка на виновни политици, с цел да се даде вероятност и бъдеще на България. Не ни доближиха 7 гласа, само че това е добър образец и демонстрира кой има капацитет да сформира държавно управление “, счита някогашният вътрешен министър.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР