Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в парламента за участие

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в парламента за участие
Коментари Харесай

Борисов: Вежди Рашидов ми е приятел, допусна грешка, която за други се спестява

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дойде в Народното събрание за присъединяване в изключителното съвещание на депутатите. Той за първи път разяснява оставката на Вежди Рашидов.

" Вежди Рашидов ми е другар, популярен ваятел, направил доста, позволи неточност, която за други се икономисва, само че в ГЕРБ действаме по този начин. Мога единствено да скърбя, че не е в Народното събрание, само че решението беше вярно ", уточни Борисов.

Преди няколко пред Българска национална телевизия самият Рашидов разяснява обстановката и връзките с Борисов по този начин: " Отидох в политиката като мечтател, само че през 2009 година това беше един различен ГЕРБ. Отказах третия мандат на Борисов рано сутринта, а на обяд закарах Боил Банов да се кълне. След това отидох да бъда народен представител, тъй като Борисов ме попита желая ли Пловдив област - на мен ми беше все едно къде - мен хората ме обичат. Аз постоянно съм бил доста предан човек. Турчин стане ли ти другар, не си гледай гърба. Аз бях другар на Бойко Борисов, даже загърбвах грешките му, тъй като това е вид хигиена на морала към другарството. Но най-после се оказва, че единствено ти си бил предан. Днес Бойко Борисов нямам доверие да ми е другар, той си има други другари, само че да е жив и здрав ", сподели Рашидов.

На 1 септември депутатите одобриха оставката му, като " за " гласоподаваха 103 депутати, " срещу " - трима, а " въздържал се " - 28. А до всичко това се стигна вследствие на негови думи към дамите, жертва на принуждение, изречени в почивката на изключителното съвещание на Народното събрание на 7 август, на което се обсъждаха промени в Закона за отбрана от домашното принуждение и в Наказателния кодекс. Повод депутатите да пресечен ваканцията си беше казусът с 18-годишната Дебора от Стара Загора.

В същия ден, откакто изявлението на Вежди Рашидов стана обществено известно, от ПГ на ГЕРБ-СДС желаеха той да се отдръпна от председателското място в медийната комисия и от Изпълнителната комисия на партията, а скулпторът се извини за думите си.

" Във връзка със създалата се обстановка депозирам оставка и като депутат в 49-ото Народно заседание и напущам партия ГЕРБ и политиката ", заяви самият Вежди Рашидов към 24 часа след изпуснатата имитация пред включените камери и микрофони.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР