Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов повтори от свое име две

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов повтори от свое име две
Коментари Харесай

Борисов призова за преговори с Газпром и повтори аргументи на правителството

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов повтори от свое име две от тезите на служебното държавно управление, които се отнасят до газа. Той прикани кабинета да възобнови договарянията с " Газпром " и сподели, че в противоположен случай България рискува да загуби вероятно арбитражно дело на съветската компания.

служебният министър на енергетиката Росен Христов изясни нуждата от внасяне на съветски газ в това число и с аргумента, че в противоположен случай България би изгубила допустимо дело в арбитражния съд.

Това изказване е погрешно. Доставките на съветски газ за България бяха, откакто София отхвърли да заплаща газа по метод, друг от този, който е посочен в контракта сред двете страни. България не е отказвала да приема съветския газ и е следвала изискванията по контракта си.

На конференция в петък Борисов посъветва служебния кабинет " да разсрочи неприетите количества [газ от " Газпром " ] за идващите 1-2 месеца, тъй като рискът да се одобряват тези договаряния като опция да влязат на арбитраж и да ни осъдят, е доста огромен ".

Борисов има поради да се достави в България това количество газ, което " Газпром " едностранно спря да доставя през май.

По-рано Борисов твърдеше, че България би трябвало да диверсифицира доставките на газ. Но строителството на интерконектора с Гърция, по който можеше да идва газ от Азербайджан, беше забавено с години при ръководството на ГЕРБ и се довършва сега в ускорени темпове.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР