Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети химическия завод Неохим в

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети химическия завод Неохим в
Коментари Харесай

Борисов: Никога не съм лъгал българите и може би затова толкова години съм избиран

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети химическия цех " Неохим " в Димитровград и не пропусна опцията да разиска обстановката в енергетиката и проблемите на страната, които, по думите му, са били провокирани от " смяната " (както той назовава партията на Кирил Петков и Асен Василев - бел.ред).

Бившият министър председател сподели, че по време на ръководството на ГЕРБ инфлацията е била сведена до нула, а токът и газът са били по-евтини. Той още веднъж упрекна досегашните ръководещи за проблемите на страната.

" Това ви донесе смяната, колкото и да я браните - смяната умъртви България. Аз не знам и няма експерт в света, който да може да каже по какъв начин работи подобен модел, в който би трябвало да дотираш тока, газа, нафтата, водата с 10% налози " уточни Борисов.

Той упрекна, че досегашното държавно управление е било изпратено, с цел да " убие българската енергетика и да ни създадат клиент " на западни и съветски компании.

" Перфектната стихия ще пристигна следващата година, когато ще ни занули до дъно и това хората би трябвало да го знаят. Последните издихания има страната да може да се спре ", сподели водачът на ГЕРБ.

Борисов подлага на критика кабинета " Петков " поради това, че " година и половина ни споделяха по какъв начин не се строи, само че не ни демонстрираха по какъв начин се строи " и посочи, че е изтеглен заем за 800 млн. лева, който той съпостави с " две автомагистрали " Марица " (Бившият министър председател има поради решението на служебното държавно управление да отпусне сумата на " Булгаргаз " за оборотни средства, а повода за това е, че клиенти на публичния снабдител на газ, най-големият от които е " Топлофикация София ", имат големи отговорности, като единствено столичната компания е просрочила заплащания за над 300 млн. лева от началото на годината. За съпоставяне през 2015 година бе пусната в употреба автомагистрала " Марица " и цената и бе над 500 млн. лева, а стартирането на последните две прави закъсня с 2 години - бел.ред.)

Лидерът на ГЕРБ на няколко пъти приказва за повишаването на газа, само че пропусна да обвърже казуса с войната в Украйна и прекъсването на съветския газ от страна на " Газпром ". Борисов уточни, че служебният кабинет не е виновен за създалите се " рецесии ".

" Колкото и да се ненавиждаме с Радев той и неговото държавно управление не го заслужават това. Виновниците са тези. Аз да ви кажа почтено, аз в никакъв случай не съм лъгал българите и може би поради това толкоз години съм избиран. Аз не знам по какъв начин се ръководи страна на субсидии - да дотираш на хората нефтата, газа, дървата, силата ", сподели той.

По думите на някогашния министър председател сега доходи генерират само " централите, които са направени по времето на Тодор Живков " и " приходите от Балкански поток " (Не е ясно по какъв начин така наречен " Балкански поток " генерира действителни доходи, тъй като директните такси, които " Газпром " заплаща, отиват за погашение на строителството на газопровода и това ще продължи още години. Освен това през 2021 година " Газпром " изплати в задатък преноса до 30 юни 2023 година, т.е. сега не би трябвало да има заплащания - бел.ред.)

" Кое друго генерира доходи? Не продават царевица – сушата я умъртви. Контрабандното жито от Украйна бие пазара. Откъде страната изкарва пари? ", възмути се Борисов и съобщи, че " смяната " е довела до гибел за промишлеността.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР