Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска в петък коалицията Продължаваме

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска в петък коалицията Продължаваме
Коментари Харесай

Бойко Борисов поиска ПП-ДБ да изясни от кои партии очаква подкрепа за правителство

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изиска в петък обединението " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) да каже от кои партии чака поддръжка за държавно управление, в случай че получи от президента втория изследователски мандат.

Това се случи, до момента в който при Румен Радев организираше консултация с последната парламентарна партия " ИТН " . По-рано той " Възраждане ", Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия , а в четвъртък беседва с ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Още преди да стартират консултациите, първите две парламентарни сили започнаха договаряния за. В същото време от ПП-ДБ потвърдиха позицията си, че няма да поддържат кабинет на ГЕРБ.

Сега Борисов разяснява, че поради " тяхната решителност, че с ГЕРБ няма да ръководят, молим за отговор ".

" ПП-ДБ споделят, че с втория мандат желаят държавно управление с поддръжка на кой? Да назоват поименно с кой. Формулировката " всички, които желаят " значи никой. Да кажат дали чакат поддръжка на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ или " Възраждане ", сподели той.

Според него от отговора на този въпрос зависи болшинството в Народното събрание, както и кворумът.

" Ако се търси поддръжката на ГЕРБ, ще предприемем едни дейности. Ако не се търси поддръжката на ГЕРБ - по различен метод. Ако имат сделки с други партии, да го заявят ", прикани Борисов.

Според него, в случай че ПП-ДБ търсят поддръжка от всички, " значи задкулисието работи ". По думите му, в случай че другата коалиция чака поддръжка от ГЕРБ, би трябвало да бъде извършена лидерска среща.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР