Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини правителството в участие в

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини правителството в участие в
Коментари Харесай

Борисов обвини кабинета в корупционна схема за продажба на газ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов упрекна държавното управление в присъединяване в корупционна скица за продажба на природен газ. На среща със симпатизанти в Кирково той се базира на изказване на някогашния министър на стопанската система и енергетиката Румен Овчаров, че през вчерашния ден новото управление на " Булгаргаз "  е продало 60 хиляди мегаватчаса природен газ, като времето сред предлагането и реализацията на договорката е по-малко от 3 секунди и това е готова продажба за избрани компании.   " 60 мегавата единствено за 3 секунди са " харизани " на Румъния. Това е количество, равно на половината за деня консумация на цяла България ", съобщи Борисов. Според някогашния министър председател това е част от битката на " групировките "  на Румен Радев и на Кирил Петков.

Според Борисов препоръчаният от кабинета бюджет крие риск за страната. " Те са толкоз брутални в краденето сега, че не се стопират пред нищо. Ще откраднат, ще съсипят, ще пускат по този начин прахуляк в очите за обществени сякаш помощи. И когато ударим чертата, дефицитите са големи. И неслучайно всички финансисти споделят, че рискът е голям ", уточни водачът на ГЕРБ.

Междувременно във връзка изказванията на Овчаров от " Булгаргаз " обявиха за bTV , че следва вътрешно следствие за това какви търгове са извършени и защо количество газ, както и от кого са предоставени процедурите. A от новото управление на сдружение оповестиха в публично известие на страницата си, че предаване на документи, съдържаща настоящото положение и активността на сдружението, не се е състояло. " Причината за това е, че към този момент освободеното управление, в последния си работен ден, е прекратило трудовите правни отношения на чиновници, заемащи управителни позиции, против парични компенсации в размер на повече от 170 хиляди лв. ", показват от новото управление.

Още в петък вечерта ръководителят на Съвета на шефовете на " Булгаргаз "  Иван Топчийски съобщи, че ден преди вписването на новото управление на сдружението, остарялото е освободило целия мениджърски екип. " Заварихме сдружение без наличие ", посочи той.

Предишното ръководство бе освободено на 29 януари, петък вечер поради това, че съгласно ръководещите не работи за интереса на самото сдружение и потребителите. " Това е сдружение със стратегически интерес. Освен това на остарялото управление е препоръчано обезщетение от над 170 хиляди лв.. А тези контракти е можело да бъдат прекъснати без компенсации ", сподели още Топчийски.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР