Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини колегите си в управлението

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини колегите си в управлението
Коментари Харесай

Борисов: Не е виновен президентът, виновни са тези самонадеяни хора, които ни тласнаха в криза

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов упрекна сътрудниците си в ръководството в безразсъдно държание.

„ Виновни са тези самонадеяни хора, които в желанието си да покажат какъв брой са велики, ни тласнаха в рецесия ”, сподели той в Букурещ.



„ Всичко трябваше да се реши авансово по кое време, по какъв начин и за какво. Не знам за какво за толкоз неща не си държат на думата, а са се хванали, че на 6 би трябвало да се даде оставката. Можеше да се подаде в понеделник, вторник, сряда, четвъртък, когато сме прецизирали всичко ”, добави още Борисов, представен от

Той сподели, че няма никакъв апел към президента по отношение на консултациите.

„ Изобщо, в тази ситуация, президентът не ни е отговорен. Той даже няма да желае да се забърква в тази каша, в която вкарахаме политическата система поради егото и гордостта на тези хора ”, е мнението на водача на ГЕРБ.

" Преговори ще има. Ние сме сериозна партия, само че не желая Мария Габриел да се усеща в сянка, тъй като след това подписът и отговорността ще са нейни ", акцентира Борисов.

Според Борисов Николай Денков " в никакъв случай не можеше да вземе решение, до момента в който не чуе Иван Модев, Кирил, Асен, една поредност хора ".

" Как би се чувствал министър председател Денков, когато над главата му стоят още 4-5 водачи? Чувства ли се началник на това, което е? Аз не желая Мария Габриел да се усеща послушко или да усеща, че преди да каже нещо, би трябвало да се обади да пита някого ", добави той.

" Имаме договарящ екип, воден от Мария Габриел. Можеше вкарването в пленарната зала да е в сряда, да излезе Петков да отбрани това държавно управление, аз да изляза - да кажем предлагаме новите ротационни министри, кабинет, с цел да продължим напред, това е разумното и вярното, в този момент ние започваме – по кое време президентът ще даде мандат, на кого, за какво се дадохме в ръцете му? Защо? Вече от нас нищо не зависи ", разяснява още Борисов.

Той добави, че Народното събрание по Конституция ще продължи да работи, а вътрешнопартийните проблеми не би трябвало да се трансферират.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР