Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обеща на протестиращите миньори, че

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обеща на протестиращите миньори, че
Коментари Харесай

От името на финансовия министър Борисов обеща по 36 заплати на миньорите

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде обещание на протестиращите миньори, че въглищните централи ще работят до 2038 година, а който от тях реши да напусне, ще получи обезщетение от 36 заплати.

" Министърът на финансите Асен Василев ми удостовери, че въглищните централи ще работят до 2038 година, всеки, който желае да напусне ще му се изплатят 36 заплати, има опция, подсигурява финансовият министър ", сподели в коридорите на Народното събрание Борисов.

Вчера и през днешния ден работещи в предприятия, свързани с въгледобива, излязоха на митинги в разнообразни точки на страната, блокирайки пътни артерии, с искане за опазване на работните си места. Днес държавното управление би трябвало да одобри териториалните проекти за обективен преход на трите въглищни района - Стара Загора, Перник и Кюстендил, с цел да ги изпрати най-късно до на следващия ден, когато е крайният период, в Брюксел. България остана единствената европейска страна, която към момента не е предала ревизираните си проекти за промени и вложения - наложително изискване за продължение на присъединяване в програмата.

 

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР