Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов настоява, че не е дошъл

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов настоява, че не е дошъл
Коментари Харесай

ВИДЕО Борисов с равносметка: Не давам партията засега! Грешахме, но и градяхме много

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов упорства, че не е пристигнал моментът, в който да остави партията в други ръце. Категоричен е, че той няма нищо общо с изчезналите пари за " Хемус ", само че признава, че го е позор какви неща са правени, които обаче в този момент повтарят актуалните ръководещи. По думите му, в случай че не са били целенасочените акции против партията му и машинния избор – ГЕРБ е щял да завоюва много повече на изборите. Борисов пусна през днешния ден на страницата си във Facebook своя медийна изява във вестник " 24 часа ".



" С няколко % от горната страна, както ни даваха всички социологически организации. И тук има обикновен въпрос за какво те познаваха резултата на Румен Радев и Анастас Герджиков, а не познаваха на ГЕРБ и останалите партии. Защото нещо е направено с машините. Но това са дреболии на фона на същинското чувство в хората. Те желаеха да видят дали има някой по-добър от Борисов, от неговите министри, от неговото управление… Мога да кажа, че служебните държавни управления бяха доста пъти по-слаби. Сега новото, в което действително единствено няколко министри са нови, би трябвало да мине време, с цел да забележим какъв брой са по-добри. И дали са по-добри ", упорства той в изявлението.

" Да вземем цената на тока. Ние, когато подадохме оставка февруари 2013 година, беше поради 12% нарастване на тока. Сега той скочи в пъти и няма никакви обезщетения и ограничения, в този момент ще ги вършат. При нас цената беше 80 лева, а през вчерашния ден мина 1060 лева И всички дребни и междинни бизнеси изпитват голямо усложнение. Минаха месеци, а те желаят 100 дни. Да де, само че министърът на енергетиката бе месеци наред заместник-министър. Какви 100 дни на него да му се дадат? След 100 дни токът може да стане 2000 лева Сега енергийният министър като пита за какво не внасяме повече азерски газ, той 8 месеца за какво не внесе. Те се държат, като че ли до четвъртък е управлявал ГЕРБ. Не, от 8 месеца ръководи Румен Радев. Ние махнахме и медиаторите в доставките на природен газ ", безапелационен е някогашният министър председател.

На въпрос, в случай че в този момент е бил министър-председател, по какъв начин е щял да удържи цените на тока, Борисов отвръща: " Токът нямаше да се вдигне толкоз доста. Можеше да нарастне със стотинки. Държавата трябваше да компенсира в точния момент, както става в целия свят "

А бихте ли дали финансов тласък за имунизираните, както разгласи министър председателят Петков?

" С темповете, с които вървяхме до август, 70% щяха да са имунизирани. Кацаров нанесе големи провали върху душeвността и здравето на хората. Представете си да управлявахме и да сме месеци наред първи по смъртност в света и да не постановяваме никакви ограничения, какво щеше да се случи?! А в този момент няма ограничения, хората не съблюдават нищо. И по какъв начин ще ги съблюдават, като Кацаров вкара зелен документ от през днешния ден за на следващия ден в нарушаване на всички правила, даже и на медицинските.Биеш си първа доза и ти дават документ. Но ти не си предпазен от нищо. И хората започнаха да си мислят, че това е игра.

Сега са се засилили да имунизират и деца, само че аз съм изрично срещу. Поне още няколко месеца трябваше да минат, до момента в който всички клинични проби не покажат, че това е 100% безвредно за децата. Хайде, за нас, от 60 години нагоре, не наложителна, насилствена да я създадат! Дето се вика остава ни малко живот. Но на децата РНК ваксини? Кръстя се да е безвредно. Поне още 2-3 месеца да минат и да сме сигурни.

И последното, което взриви хората и мен в това число. Ние ходихме обществено да се имунизираме и внезапно в Народното събрание няма да има зелен документ. Чакай бе, там да не са богоизбрани! За народа има, а за тях да няма. А всевъзможни граници минаха пък със заповедта, че ще изискват документ, с цел да угодят на Брюксел, само че ще влезе в действие я януари, я февруари, я март. Популистки ходове, които не ми харесват ".

Как по този начин стана, че когато бяхте министър-председател, вярвахте на ЕМА за имунизациите, а сега за детските - не?

" Аз им имам вяра, само че споделям да се изтестват качествено. И след 2-3 месеца не е късно да се имунизират децата. Въпросът е да сме сигурни ", упорства той.

Борисов изрично отхвърля да има кюлчета в дома си: " Аз се веселя, че желаят да ревизират, тъй като ще отидат в банката и ще видят. Много пъти сме се шегували с другари, че в случай че съм имал, ще си ги държа в Банкя, а не там, където стотици влизат - чистачи, градинари, кой ли не. Имам доста огромни съмнения кой го направи и аз ще го потвърдя. Изядох към този момент шамарите по тематиката, само че дано ревизират ".

" Никога не съм разчитал нито на прокуратурата, нито на който и да било и постоянно съм считал, че би трябвало да бъда еднообразно и равно далечен. Аз не съм склонен с решението на прокуратурата и по проблема с премиера Петков, само че щом са го решили, аз го одобрявам. Толкоз ", отсича той.

По думите му и прокуратурата, и Министерство на вътрешните работи би трябвало да проверяват без политически напън. И да проверяват, не да репресират.

" Оставете ги да си работят по този начин, както би трябвало. Те са за това - да ревизират ", безапелационен е той.

Вие като партия ще подкрепите ли рационални промени в конституцията във връзка с прокуратурата?

" Ролята на Рашков е като на съдията в един футболен мач. Може да ти го направи по-тежък и това прави той. Това рано или късно ще се обърне против тях. Имахме подобен министър на вътрешните работи и това настрои в последна сметка доста хора против нас ".

Говорите за Цветанов?

" Ние, тъй като не мога да кажа, че Цветанов е отговорен и аз не съм знаел. Кръщаваше интервенции на имената на съдии, помните ли. Ние сме правили същото и ме е позор, като се сетя какво сме правили. Заради това в този момент е доста възстановителен интервал за партията и хората в нея, с цел да не допуснеш повече такива неточности. Примерът ви е верен. Те летят по нанадолнището с цялостна мощ, повтаряйки всички наши неточности. Само че ние го грешахме за 1 година, а те го бъркат за 1 ден.

Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи са проверяващи органи, те не би трябвало да се трансформират в репресиращи. Ако има смяна и в случай че има разумни оферти, тъй че да няма законова опция това да се позволява, то тогава кой човек е там, няма да има никакво значение. Именно поради това в Министерство на вътрешните работи разделихме политическото от професионалното управление. А в този момент министърът в Министерство на вътрешните работи е всичко ", добавя той.

Бойко Борисов упорства, че ГЕРБ би трябвало да се завърне към идеологията си - християнство и национализъм, само че продължава да твърди че няма да сдаде ГЕРБ , , тъй като към момента в страната няма по-опитен и по-знаещ от него.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР