Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи първи коментар на изборните

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи първи коментар на изборните
Коментари Харесай

Бойко Борисов категоричен: Правителство трябва да има. Ако иска, и Радев да участва с министри

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи първи коментар на изборните резултати. Той съобщи изрично, че държавно управление би трябвало да има. Най-стабилно ръководство би било с коалиция на огромните партии. От „ Продължаваме промяната “ към този момент обявиха изрично, че няма да поддържат държавно управление с мандат или присъединяване на ГЕРБ.

„ Имам ясното схващане, че още нямаме публични резултати, тъй като през вчерашния ден ЦИК сподели, че протоколите са преброени на 100%, а вечерта се явиха още 11 секции. С това ритъм, в случай че се появяват по 11-15 нови секции. Не мога да схвана по какъв начин при 100% преброени протоколи по какъв начин от чужбина се явяват нови 11. Победихме ги поотделно, и дружно нашите съществени съперници. Единственото, което би трябвало да излъчи това Народно заседание, е постоянно държавно управление, каквато и да е цената за партиите. Нови избори значи същото и риск за парламентарната народна власт и република “, акцентира Борисов.

„ Нашите естествени сътрудници са партиите, които са в зоната на тези, които поддържат Украйна На тези, които поддържат влизането ни в Шенген. На тези, които поддържат процеса, който оставихме малко незавършен, тъй като мандатът ми изтече, България влезе в “чакалнята ” на Еврозоната и в Банковия съюз. Ще поканим безусловно всички партии, които българският народ е изпратил в Народното събрание.

Втората партия, в случай че не поддържа първата, народът ще я накаже. Разбирам да сме надували балони, да сме подреждали маси с шампанско. Точно противоположното. Знам, че сътвореното за 2 години с чудовищна инфлация, галопираща инфлация, неустановеност, миграционен напън, обедняване, големи дефицити, всички диалози за политики минават през постоянно държавно управление. За политики ще приказваме единствено с партиите, които решат да вземат участие в постоянно държавно управление. Обръщаме се към най-голямата, тъй като това би било най-стабилности. Българите казанха, че без ГЕРБ не може, само че и че без ПП-ДБ не може. Личните ни усеща нямат никакво значение.
В момента, в който Радев ни връчи мандата, ще поканим всички партии “, разяснява още Борисов.
„ Ако има друга работеща коалиция в Народното събрание, тя ще сработи и по места. Те ще изгубят и локалните избори. Редовно, устойчиво държавно управление. В посока Европа и поддръжка на. Ако желае, и президентът Радев да взе участие, в случай че смята, че има министри, които могат. След мен Радев е най-дълго управлявалият Има най-вече министри, с които е работил. Нямам разграничителни линии с никого. С “Възраждане ” също ще приказваме доста съществено. Никой няма право да ги подценява, а тъкмо противоположното. Трябва да работим с всички, които българските жители са избрали. Тези, които не желаят, ще останат в съпротива “, уточни той.

Борисов съобщи, че ще бъде народен представител и персонално ще води договарянията, с цел да е ясна чия е отговорността.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР