Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов критикува президента, министрите на отбраната

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов критикува президента, министрите на отбраната
Коментари Харесай

Борисов: Москва се опитва да се меси във вътрешните работи на страната ни


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов подлага на критика президента, министрите на защитата и на външните работи за реакциите има към апела на Русия НАТО да се изтегли до избрани граници. От гражданското съдружие „ Ние идваме! “ оповестиха, че чакат посланикът на Руската федерация да бъде извикан в Министерство на външните работи.

По-рано през днешния ден съветското Министерство на външните работи разгласи изтеглянето на войските на НАТО от България и Румъния като едно от изискванията за разговор с Алианса. В публична позиция от Министерството на външните работи приканиха Руската федерация да демонстрира почитание към осъзнатия външнополитически избор на Република България



Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов написа във Facebook страницата си, че откакто тематиката е повдигната остро от опозицията в Народното събрание в лицето на ГЕРБ-СДС, министър председателят Кирил Петков е отишъл в Народното събрание и прочел няколко фрази.

" Подобно държание на ръководещите е скандално в миг, в който Москва се пробва да се меси във вътрешните работи на страната ни и да взема решение въпроси на българската национална сигурност. В знаков ден за България като днешния ясно ще си проличи кой е общественик и може да отбрани българския народен интерес и суверенитет! Сега ще си проличи ясно кой какво пази. Сега е времето и да забележим кой ни е съдружник и кой не ", декларира в поста си някогашният министър председател.

„ Ние идваме! “: Руският дипломат да бъде извикан в Министерство на външните работи

Желанието на Русия от страната ни да се изтегли инфраструктурата на НАТО е явен образец за интервенция във вътрешните работи на Република България, се споделя в позиция на гражданското съдружие „ Ние идваме! “, с ръководител адв. Николай Хаджигенов.

Липсващата или мудна реакция от страна на българското външно министерство в никакъв случай не е помогнала и не ни е икономисала униженията да останем без природен газ, поради спор в предишното сред Украйна и Русия, нито нелегално нарушение на въздушното ни пространство от военни самолети на Русия, нито подигравката с историческата ни памет за основаването на славянобългарската ни писменост, показват от сдружението.

Според тях посланикът на Руската федерация би трябвало да бъде извикан в Министерство на външните работи, с цел да даде разяснения, се акцентира още в позицията на съдружие „ Ние идваме! “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР