Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на парламентарната група

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на парламентарната група
Коментари Харесай

Управляващите се разбраха: 68 млн. лева допълнително за култура, бюджетът ще бъде рекорден

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски са постигнали единодушие с финансовия министър Асен Василев парите за просвета да бъдат увеличени. Новината бе оповестена от Тома Биков от парламентарната естрада по време на дебатите за " Бюджет 2024 ", който се преглежда на първо четене през днешния ден, съобщи кореспондент на " Фокус "

" Аз взимам думата, с цел да ви оповестя, на вас и на сътрудниците, една в действителност добра вест от през днешния ден, която е обвързвана с това, което говорихте, а точно, че водачите на ГЕРБ и Движение за права и свободи съумяха през днешния ден да убедят Асен Василев парите за просвета да бъдат увеличени с още 68 млн. лв. ", съобщи Биков.

" Това не е безсмислено деяние. Ние предходната седмица приехме текстове на Конституцията, на които написа, че образованието, науката и опазването на културно-историческото завещание са народен приоритет. Така са дефинирани от всички нас и 164 депутати поддържаха това ", акцентира той.

Председателят на Комисията по просвета разгласи, че парите ще бъдат дадени за по-високи заплати на работещите в бранша. 

" За да има компактност в това отношение, ние би трябвало да отчетем, че бюджетът за просвета ще бъде рекорден, че парите ще бъдат предпочитано дадени за по-високи приходи на хората в културния бранш и че тази стъпка ще бъде последвана от други стъпки, които да създадат по този начин, че културата - и образованието, и науката, които са част от културата, да бъдат изведени на напред във времето, тъй като това е методът на живот ", сподели той.

“Няма стопански напредък, който да компенсира неприятният метод на живот, а неприятният метод на живот е безкултурния метод на живот ", безапелационен бе Тома Биков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР