Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и депутатът от ДПС Делян

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и депутатът от ДПС Делян
Коментари Харесай

Борисов и Пеевски с поздравления за правителството за преговорите със зърнопроизводителите

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски поздравиха държавното управление за това, че е съумяло да стартира договаряния със зърнопроизводителите.

Искам да поздравя държавното управление, зърнопроизводителите и всички браншове, които имат протестна подготвеност, с това, което от ден първи ги апелирам – да седнат да договарят. Това сподели пред публицисти Борисов.

" Вчера го направиха, през днешния ден няма тапи в София и се надявам, в случай че би трябвало нещо от Народното събрание да го решим, държавното управление да си докара до край договарянията ", добави той.

Борисов разяснява, че нощес се е чул с премиера Николай Денков, който го е срещнал по какъв начин вървят договарянията.

" Има цялостната ни поддръжка като парламентарна група, в случай че трябват законови промени ", сподели водачът на ГЕРБ.

Той удостовери, че измененията в Конституцията, свързани със правосъдната промяна, би трябвало да станат факт до декември.

" Може да го назоваваме сглобка, може механизъм, може некоалиция. Нито аз съм в коалиция с Политическа партия и Демократична България, нито с Движение за права и свободи.

След петте избора се събрахме и взехме решение, че във втория мандат с министър председател Денков, друго от всичко, което хората чакаха, с техни министри, плюс Мария Габриел, някъде Кирил Петков ги беше считал 10 заместник-министри от ГЕРБ, те да ръководят.

Само че с толкоз малко депутати не могат да се създадат никакви промени. Затова към тази некоалиция се прибавиха и сътрудниците от Движение за права и свободи, с цел да създадем конституционните промени, правосъдните промени, там, където е належащо да имаме по-голямо болшинство ".

Така Борисов разяснява за следващ път тематиката има ли управническа коалиция и кой влиза в нея.

" Поздравявам държавното управление, че през вчерашния ден се схванаха и доближиха до рационални решения и двете страни ", каза  Пеевски.

Той изрази вяра, че ще изчистят, каквото има, и през днешния ден ще подпишат документ.

Попитан каква е повода Хасан Азис да не бъде към този момент претендент за кмет на Кърджали след 20 години на поста, Делян Пеевски сподели, че постоянно би трябвало обновяване.

" Благодаря на господин Азис за това, което е направил, и, уповавам се, новият кмет да продължи и да направи по-добри неща за Кърджали и да надгражда ", добави той.

Пеевски отхвърли да има " втори проект " в тази промяна.

" Коалиция няма, както виждате. Те работят дружно по избрани тематики, ние също ги поддържаме по избрани тематики. Самите те споделят, че нямат коалиция.

Стабилизиращата роля на Движение за права и свободи никой не я отхвърля. Всичко го вършим, тъй като това е едно евроатлантическо държавно управление и това е вярното за България ", сподели Пеевски.

Той също удостовери, че през декември измененията в Конституцията би трябвало да бъдат признати.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР