Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е всичко друго, но не

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е всичко друго, но не
Коментари Харесай

Защо Борисов стана роб на думите?*

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е всичко друго, само че не и стопанин на думите си. Нерядко острият му език се е обръщал против самия него. Наскоро под адрес на вътрешния министър Бойко Рашков, употребявайки извънредно недодялан, пошъл език. Методи Лалов, някогашен арбитър и настоящ общински консултант от " Демократична България " в София, за държанието на Борисов, тъй като счита, че тонът му " минава допустимите граници на изложение на мнение " - т.е., това е безчинство.

Институциите ще се произнесат по въпроса дали словесният изблик на Борисов може да бъде охарактеризиран като демонстрация на безчинство (чл. 325, НК). Но без значение какво ще реши съдът, тонът на Борисов, който чухме обществено, е в същата тоналност като циничния глас, публикувани през 2020-а година. Глас, който, съгласно мнозина, принадлежи на някогашния министър председател.

Агресията - израз на фрустрация

Някои биха споделили, че същинският, " достоверният " образ на Борисов най-сетне е излязъл на повърхността, пред очите и ушите на всички. Нервният изблик на водача на ГЕРБ против Бойко Рашков може да бъде обсъждан като признак. Агресията, в това число нападателния звук, постоянно е израз на боязън, на фрустрация. Борисов евентуално усеща, че политическата му кариера е смъртно ранена и отмъщение - не за безобразния му език, а за други надалеч по-тежки прегрешения, в които неговите съперници го подозират от години - този път ще има.

Борисов нееднократно е осъждан за клюка (от Мая Манолова и Елена Йончева), само че като цяло до момента в който управляваше, прокуратурата показваше " странна " липса на интерес към него - въпреки името му да бе замесвано в корупционни и други закононарушения. Прокуратурата отпред с Иван Гешев изпрати под кривата круша и. Техният главен воин, който заплашваше политически съперници, по този начин и не бе намерен; не се разбра и кой е дръзнал да поръча " СРС-тата ".

Някои видяха самопризнание и разкайване в миналогодишната целувка, която разчувствалият се Борисов даде на Цвета Караянчева - някогашната председателка на Народното събрание, по адрес на която героят от записите оправя грозни прилагателни. Ала и да е имало разкайване, то е било подправено. Караянчева към този момент даже не е народен представител и се завръща към специалността си на инженер.

По последна информация, следствието на " барселонската спекулация ", в която също се загатва името на водача на ГЕРБ, е трансферирано от Испания у нас. Докъде обаче са стигнали органите, следва занапред да забележим.

" Изчегъртването " ще продължи

Служебният кабинет, който си сложи наред с другите задания и задачата да стартира демонтажа на модела " ГЕРБ-ДПС ", обаче явно съществено тормози Борисов. През юни той беше извикан за снемане на сведения в ГДНП. Става дума за следствие, по сигнал на министър Рашков, на опасност, за която се твърди, че водачът на ГЕРБ е отправил - към някогашен кадър на Държавен фонд " Земеделие ",!

Опитите на Борисов да се показа за жертва на политическа чистка най-малко към този момент са несполучливи. По-голямата част от обществото (59 процента) утвърждава дейностите на служебния кабинет ( " Галъп " ).

И въпреки всичко новините за някогашния режим не са единствено неприятни. Миналата седмица Висш съдебен съвет реши, че няма учредения да започва процедура за уволнението на Иван Гешев. Поне към този момент той няма да бъде сменян. Неговите " меценати " могат да бъдат най-малко ненапълно спокойни. Освен в случай че господин Гешев внезапно не реши, че за него е по-изгодно да показва благосклонност пред новия, по-перспективен тим.

Независимо дали 46-ият парламент успее да образува държавно управление или ръководството остане в ръцете на длъжностен кабинет, едно е ясно - скоро няма да забележим ГЕРБ зад кормилото на изпълнителната власт. Това значи, че " изчегъртването " ще продължи.

Автор: Петър Чолаков,

Заглавието е на редакцията!

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР