Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дойде в парламента за лидерската

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дойде в парламента за лидерската
Коментари Харесай

Бойко Борисов дойде в парламента за лидерската среща

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в Народното събрание за лидерската среща по отношение на третия мандат, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Той влезе в стаята на ПГ на ГЕРБ-СДС.

 

Срещата е планувана за 11:00 часа в зала " Изток " на Народното събрание.

 

За първи път от няколко години насам Борисов прекрачва прага на Народното събрание в отговор на поканата на Нинова за лидерска среща в Народно събрание, на която да бъдат разисквани цели за третия мандат. Борисов разгласи, че не е поставял никакви условия за това.
 
За последно Борисов е водил лидерски диалози преди съставянето на третото си държавно управление през 2017 година Тогава той предложения ръководителите на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи на диалог по управническата стратегия на бъдещия кабинет, в който ГЕРБ бе в коалиция с “Обединени патриоти ”. И предложи на Нинова да застане отпред на 44-ото Народно събрание, само че тя отхвърли. А Мустафа Карадайъ отклони учтиво търсената от ГЕРБ поддръжка и разгласи, че партията му остава в съпротива.

 

Четирите партии дружно имат 139 гласа, което математически прави болшинство, само че то няма да бъде вплегнато за сформиране на държавно управление..

 

Приемайки поканата за среща лидерът на ГЕРБ съобщи във Facebook:  " Не съм поставял условия. Решението на Националното ни заседание е ясно - не можем да участваме или да подкрепим кабинет на Българска социалистическа партия. Смятам обаче, че е време за сериозен диалог сред водачите на партиите. Дължим почитание и отговорност пред гласоподавателите си ".

 

Още във вторник на среща с депутатите си от парламентарната група Борисов разгласи, че може да се беседва, само че позицията на ГЕРБ ще бъде доста твърда, точно поради решението на конгреса на партията да не вземат участие в ръководство дружно с Българска социалистическа партия.

Той добави, че няма неприятно да има лидерски формати, само че Корнелия Нинова, вместо да споделя, че няма да поддържа държавно управление на ГЕРБ, е трябвало да каже - дано първо се съберем на лидерски формат, с цел да заявят водачите, поради резултатите от последните парламентарни избори и с цел да не харчим още веднъж пари за избори, при кого и при какви условия държавно управление може да се случи.

 

Според него " Продължаваме Промяната ", " Демократична България " и Българска социалистическа партия към този момент нямат " червени линии ", тъй като поддръжката за Украйна е решена в Народното събрание, реакторите за Козлодуй също към този момент са в закон. И за Република Северна Македония няма към този момент " алена линия ", те към този момент договарят за участие в Европейски Съюз, добави Борисов.
 
 

Очаквайте подробности
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР