Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде поредния си брифинг в

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде поредния си брифинг в
Коментари Харесай

Изолация няма, корупция в ГЕРБ също няма. Има закон на Нютон и задоволено его

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде следващия си брифинг в жанр монолог, в който разкритикува ръководещите и посочи големите, съгласно него, преимущества на неговата партия.

Ето някои от най-важните послания на Борисов:

- ГЕРБ не е в изолираност, тъй като печели изборите в Нова Загора и още няколко села;

- Когато има принуда против ГЕРБ се задейства законът на Нютон - равно по мощ назад деяние (Всяко деяние има равно по величина и противоположно по посока противодействие);

- Борисов е печелил толкоз доста избори, че от дълго време е задоволил егото си и в този момент стои отпред на партията единствено, с цел да демонстрира на ръководещите къде грешат;

- Според почитан другар на Борисов от Съединени американски щати ГЕРБ остава в историята като опозицията, която управлява;

- Асен Василев не търси депутати от ГЕРБ за поддръжка, тъй като знае, че в ГЕРБ корупция няма. А депутатие в Народното събрание се купували даже с биткойни.

Според Борисов на частичните локални избори, които се организираха в последните дни в разнообразни обитаеми места, " пред очите на цялата ни демократична общественст, полицията всеобщо репресира, с цел да каже, че не би трябвало да се гласоподава за ГЕРБ ".

" Буквално провалиха проекта за възобновяване. Помните ли по кое време Урсула фон дер Лаейн отиде и даде задатъците за Гърция, Румъния, Хърватия? Възстановяват стопанската система си. През това време ние слушахме хвалебствия за българското праивтелство ", сподели Борисов.

Той добави, че Европейска комисия е понижила общата сума на безвъзмездните средства за България с 578 млн. евро (което няма общо с държавното управление, б.р.).

" По трънския курс над 1 милиарда и 200-300 млн. лева загуба, в резултат на смяната ", пресметна Борисов.

И добави, че тези пари ще отидат при 6 други стопански системи.

" Сега губите милиарди и това ви се коства обикновено. Губят се милиарди от несръчност и безнаказаност. Продължаваме да губим готовите пари. Наслагали са ги по всякакви проектчета техни. Българинът даже няма да усети нещо от проекта за възобновяване. Да губиш милиарди - е случва се ", сподели Борисов, цитирайки обяснението на ръководещите за тези пари.

И добави:

" Г-жа Нинова отиде да се снима с цените за хляба. Реколтата ни е прелестна. От единствено себе си би трябвало да падне цената на хляба поради новата годишна продукция ".

Според Борисов и 25 ст. понижение за литър бензин са насмешка, тъй като " те крадат по 1,20 ".

" Корумпират депутати, купуват по 10 хиляди гласа дневно по апараменти, по лаборатории. Това става пред очите на умните и красивите.

По най-важните им външнополитически тематики опозицията им свърши работата. Днес се надявам,че ще се вземе решение в Македония. Но този път го проправи опозиията в България. И всички наши евроатлантически сътрудници го знаят ", уверен е Борисов.

Според него правосъдната промяна на ръководещите се е свела до това да сложат Бойко Рашков за началник на КПКОНПИ (Рашков е единствено желание, не е " слаган " на никое място, б.р.). " Само да им намерят постове ", продължи обаче водачът на ГЕРБ по тематиката..

" Трябваше да излезат хора от ръководството, с цел да разберем по какъв начин се водят тези процеси ", разяснява още Борисов, визирайки разказите " от кухнята " на хората на Слави Трифонов.

Той описа, че му се обадил негов почитан другар от Съединени американски щати и му споделил, че ГЕРБ ще остане в историята " като опозицията, кото ръководи ".

" За оръжията за Украйна, за Македония, за бюджета - ние им го спасихме ", посочи Борисов.

Той добави, че е удовлетворен, тъй като в този момент към този момент София не се възприема като мрачен балкански индивид а подобен за Европа е Скопие, след митингите там от последните дни.

Борисов прикани упралвяващите да пуснат нашите въглищни централи, тъй като това към този момент са създали Германия и Франция. И да печелят пари от експорт, с които да подвигат пенсиите. А след една година в случай че се промени обстановката, да ги спрат.

" Те знаят че в ГЕРБ корупция няма, няма кой да се поддаде ".

Така Борисов отговори на въпрос допустимо ли е депутати от ГЕРБ да поддържат държавно управление на Асен Василев. Въпреки че през вчерашния ден съдружния сътрудник на Борисов - водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов, даде да се разбере в изявление за Българска национална телевизия, че е бил издирван от Политическа партия за поддръжка. Иначе до водача на ГЕРБ от коридорите достигали клюки - че от Политическа партия предложили биткойни против депутатска поддръжка.

Борисов съобщи и, че помощта от 50 лева, която ГЕРБ отпусна на пенсионерите по време на пандемията тъкмо преди изборите, и която след това стана 60 лева и сега е част от пенсиите, не е счупила пенсионния модел, каквито рецензии имаше.

" 50 лева не счупваха модела. Това бяха парите, които страната беше събрала, мазнинка, тъкмо за такива тежки моменти - Асен Василев и Кирил Петков да харчат и преди тях служебните праителства.

Бяхме споделили, че те важат до края на Коронавирус рецесията. Логиката ми беше че този с 1000 лева и този 300 лева еднообразно харчат ".

Така Борисов изясни за какво е отпуснал на всички пенсионери идентична сума.

" Аз диван нямам. Ако му харесва (на Кирил Петков - б.р.) ще купим едно диванче тука, ще седим двмата с него и ще оставим другите да ръководят.

Аз съм толкоз години бил на всевъзможни постове, изборни освен това, с чудовищно болшинство печелени. Моето его и пустославие от дълго време са изцяло задоволени.

Аз в случай че заставам тука, е с цел да мога да обясня какво не престават да бъркат. И там, където можахме да спасим през бюджета - спасихме ".

Това сподели Борисов във връзка апелите да се отдръпна от лидерския пост в партията.

" Те нямат стратегия. Година и половина ги чакаме да покажат програмата. Задавате ми хипотетични въпроси, тъй като тук е хладно, прелестно и нямате какво да вършиме ".

Така Борисов отговори на въпрос дали е допустимо въпреки всичко държавното управление на Асен Василев да бъде подкрепено и от ГЕРБ.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР