Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк ще бъде отличен с

...
Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк ще бъде отличен с
Коментари Харесай

Високо признание за Илхан Кючюк – получава наградата „Пламъкът на свободата“

Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк ще бъде отличен с премия за независимост, която ще му бъде връчена на следващия ден в румънската столица Букурещ.

В наличието на видни дългогодишни либерали в Румъния българският евродепутат ще получи премията „ Пламъкът на свободата “ персонално от президента на Института за независимост и народна власт Кристиан Дейвид.

Това е следващото високо самопризнание за Илхан Кючюк, откакто при започване на септември тази година, водачът на либералите стана „ Доктор хонорис идея “ на Американския университет в Скопие, а единствено месец по-късно Украйна удостои Кючюк с почетна грамота, с която показва признателност за неговия принос в отстояването на правилата на интернационалното право.

Институтът за независимост и народна власт е основан за поощряване и опазване на полезностите на свободата и демокрацията в Румъния. През годините премия за независимост са получавали значими персони като Мариус Опреа, румънски историк, президент на Центъра за следствие на комунистически закононарушения, други Хакима Ел Хаите, президент на Либералния интернационал, Дину Замфиреску – румънски политик, някогашен политически пандизчия по време на комунизма, задържан за демократичните си визии, кореспондент на BBC и правозащитник, Емил Константинеску, румънски политик, някогашен президент на Румъния (1996-2000 г.), създател на придвижването „ Граждански алианс “, както и немската Фондация за свободата „ Фридрих Науман “.

Преди награждаването Илхан Кючюк следва да организира поредност от срещи на високо равнище и да вземе присъединяване в Конференцията „ Енергетика и сигурност в района на Черно море “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР