Лидерът на една от най-бедните страни в Азия Северна Корея

...
Лидерът на една от най-бедните страни в Азия Северна Корея
Коментари Харесай

Ким Чен Ун обяви готовност да удари с ядрени ракети Южна Корея и САЩ

Лидерът на една от най-бедните страни в Азия Северна Корея Ким Чен Ун призова страната му да бъде подготвена да извърши нуклеарни удари във всеки миг, с цел да възпре експлоадирането на война, като упрекна Съединени американски щати и Южна Корея, че уголемяват взаимните си военни учения с присъединяване на американски въоръжения с нуклеарни качества, заяви Ройтерс, като се базира на севернокорейската организация КЦНА, съобщи Българска телеграфна агенция.

Изявлението му съпътства севернокорейски военни учения в събота и неделя. Според КЦНА задачата им е била развиване на тактическите качества за нуклеарен удар и военно въздържане.

По време на учението е била изстреляна балистична ракета с реплика на нуклеарна бойна глава. Ракетата е минала 800 км и е поразила цел на височина от 800 м в границите на сюжет за тактически нуклеарен удар, оповестява КЦНА.

Южна Корея и Япония оповестиха за пуск на севернокорейска балистична ракета с дребен радиус на деяние от източния бряг на страната в неделя. Това е най-скорошният от серия ракетни проби през последните седмици, написа Българска телеграфна агенция.

Северна Корея реагира остро на взаимните военни учения на Южна Корея и Съединени американски щати през този месец и ги дефинира като подготовка за инвазия против нея. В друго известие КЦНА съобщи, че 1,4 млн. севернокорейци са изразили непринудено предпочитание да се причислят или върнат в армията, с цел да водят война против Сеул и Вашингтон. Само два дни по-рано броят на доброволците, посочен от държавен вестник, беше 800 хиляди.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР