Лидерът на дяснопопулистката националистическа управляваща партия Право и справедливост в

...
Лидерът на дяснопопулистката националистическа управляваща партия Право и справедливост в
Коментари Харесай

Силният човек в Полша: Партията на Марин льо Пен е свързана с Русия

Лидерът на дяснопопулистката националистическа ръководеща партия " Право и правдивост " в Полша Ярослав Качински разгласи, че някои политически партии и групи в някои страни от Европейския съюз, в това число партията на Марин льо Пен във Франция, са " явно свързани с Москва и получават нейната поддръжка ", оповестява " Асошиейтед прес ".

Коментарът на Качински в седмичника " Газета Полска ", оповестен през днешния ден, демонстрира, че предпазливостта на партията му към Русия може да бъде спънка за работата с партията " Национален общ брой " на Марин льо Пен или крайнодясната партия " Лига " на италианския вътрешен министър Матео Салвини, който също е другарски надъхан към Русия.

Салвини се нарежда в челните редици на възходящото придвижване на националистически водачи, които се стремят да освободят 28-те страни членки от това, което той назова " противозаконна окупация " на Брюксел.
 Марин льо Пен афектирана от въпроси, че партията ѝ е финансирана от Русия
Марин льо Пен афектирана от въпроси, че партията ѝ е финансирана от Русия

" Не съм под контрола на никоя непозната страна. Не съм подвластна от никого "

Салвини събра националисти, в това число Льо Пен, от цяла Европа в Милано в събота, стремейки се към единение преди изборите за Европейски парламент през идния уикенд.

Италианският вицепремиер също по този начин посети Варшава по-рано тази година, пробвайки се да притегли " Право и правдивост " към своята група, само че откри ограничавания за съдействие поради горчивите мемоари на Полша от окупацията и контрола на Москва през вековете.

" Виждам политически обединения, настоящи в обособени страни, които явно са свързани с Москва и получават нейната поддръжка. Формацията на госпожа Льо Пен е добър образец за това ", акцентира Качински, който с изключение на водач на " Право и правдивост " е и основната фигура, направляваща политиката на държавното управление и назначенията.
 Макрон: Представянето на Льо Пен в Екологичен потенциал е злополука
Макрон: Представянето на Льо Пен в Екологичен потенциал е злополука

Седмица преди евровота атакува своя съперник

" Така че най-важният въпрос е: доколко политиката на тези обединения ще бъде повлияна от Кремъл, в случай че се трансфорат в основна мощ в Европейски Съюз? С други думи, какъв брой мощни са тези връзки и зависимости ", запита Качински.

Партията на Марин льо Пен, която преди се споделяше " Национален фронт ", е взела милиони евро като заеми от чешко-руска банка.

Също по този начин съветският президент Владимир Путин я одобри в Кремъл през 2017 година по време френската президентска акция, част от неговата по-голяма прегръдка на националистическите и антиглобалистки сили на Запад.

Ала по-рано този месец по време на визитата си в Естония Льо Пен се опита да омаловажи връзката си с Путин: " Аз не съм под контрола на която и да е непозната страна " и че " няма да разреша да бъдем напълно под въздействието на Путин ".
 Френски депутати желаят следствие на връзките сред Марин льо Пен и Стив Банън
Френски депутати желаят следствие на връзките сред Марин льо Пен и Стив Банън

Парламентарна комисия...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР