Лидерът на Движение Русофили Николай Малинов публикува в своя телеграм

...
Лидерът на Движение Русофили Николай Малинов публикува в своя телеграм
Коментари Харесай

Николай Малинов пусна снимка от срещата си с Лавров в Москва

Лидерът на Движение " Русофили " Николай Малинов разгласява в своя телеграм канал фотография от вчерашната си среща със Сергей Лавров в Москва. Няколко дни по-рано Съединени американски щати показаха българина в лист със наказания по закона " Магнитски " - тематика, която е била разисквана сред него и външния министър на Русия.

В четвъртък двамата са говорили за " работата на приятелите на Русия в България в изискванията на американски наказания и напредъка в подготовката за основаване на интернационално русофилско придвижване ", написа Малинов в своя Телеграм.

Преди да отлети затам, той изясни пред публицисти, че по време на срещите си в Русия ще потърси съвет по какъв начин да действа и ще проучва какво го чака. " Америка не ме интересува. Аз не съм безстопанствен разузнавач ", сподели още той.

В претекстовете за наложените наказания по " Магнитски ", откакто бе задържан и му бе наложена възбрана за овакантяване на страната през септември 2019 година, Николай Малинов е подкупил български арбитър, с цел да му позволи да пътува до Русия, където да получи медал " Дружба " персонално от съветския президент Владимир Путин, дружно с парична премия от 2,5 милиона рубли.

Срещу Николай Малинов у нас върви дело за шпиенаж. Обвинителният акт против водача на " Русофили " беше импортиран в съда през юни 2021 година Той е обвинен за осъществено от него закононарушение срещу Републиката, а точно, че се е сложил в услуга на непозната организация, с цел да й служи като разузнавач за да издаде информация, представляваща държавна загадка.

По думите на Малинов, той към този момент търпи наказания, откакто името му попадна в забранителния лист по закона " Магнитски ". Блокирани са му всички банкови карти, както и някои сметки.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР