Лидерът на ДСБ в Благоевград Калоян Ханджийски подаде оставка.Това обяви

...
Лидерът на ДСБ в Благоевград Калоян Ханджийски подаде оставка.Това обяви
Коментари Харесай

Благоевградският общински съветник К. Ханджийски напуска официално ДСБ

Лидерът на ДСБ в Благоевград Калоян Ханджийски подаде оставка.Това разгласи преди минути самият тойвсвоята Facebook страница.

Ето какво написа общинският консултант в обществената мрежа:

Приятели, ето, че търпението ми се изчерпа! Достатъчно взаимни отстъпки направих.

Днес напущам ДСБ!

Всъщност, напущам я, с цел да остана правилен на правилата си!

Когато преди 15 година влязох в партията (единствената в която съм членувал), си дадох обещание няколко неща: да бъда себе си, да пазя и не отстъпвам правилата си, да виждам хората в очите и да продължа да се самоуважавам!

Е, задоволително търпях!

Лицемерна - това е през днешния ден

ДСБ на Атанасов - не е нито демократична, нито свободна, нито дясна. Тъжно е, само че наивно се надявах да тръгнем нагоре, там където ни сложи Костов.Уви!

Преглътнахме ГЕРБ, след това и Българска социалистическа партия и всичко бе срещу личната ни идеология...

С годините в ДСБ изведохме в фетиш няколко съществени думички:

- ПРАВОСЪДИЕ;

- СПРАВЕДЛИВОСТ;

- ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ;

- ПЛУРАЛИЗЪМ;

- СВОБОДА;

- БОРБА С КОРУПЦИЯТА;

- РЕФОРМИ.

Е, запитвам, по какъв начин ще СЪДИМ ПРАВО, и ще сме СПРАВЕДЛИВИ, когато не го вършим в партията си? Изключваме и преследваме друго мислещите! Изключваме ги, тъй като свободно споделят, каквото мислят! Преследваме ги, тъй като гласоподават друго!

Аз самият съм даден на арбитраж с предложение за изключване! Даже няма да разясня нелепостите и лъжите в които съм упрекнат. Например, че съм им пречил да си заплащат членския импорт?! Минаха четири месеца от съвещанията на арбитража - няма резултат! Удобно, нали? Това е партийното ни СПРАВЕДЛИВО ПРАВОСЪДИЕ!

Изключиха Елена Спасова и никой не съумя да ми покаже едно нейно провинение! Четох постове, търсих да открия виновност...

Виновна е, тъй като доста приказва!

Това е ПЛУРАЛИЗМЪТ ни!

Ще предлагаме ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ, само че в самата ни партия всичко е централизирано! Всичко зависи от централната власт!

Например, ние в Благоевград не разбрахме кой подреди листите ни в четири избора поред?! Приеха членове със противоречива известност срещу волята на ръководителя и управлението! Няма доклади, няма и думичка за финансирането, няма срещи и няма отговори на редица висящи въпроси! Няма разбори на грешките! Няма разговор...

СВОБОДНИ сме само да гласуваме... някой ни спусна за балотажа и кандидат-кмет без да е координиран с нас, срещу волята ни!

БОРБА С КОРУПЦИЯТА... Как се борим? Поставихме на избираеми места потвърдено подвластни от ГЕРБ и Движение за права и свободи хора с извънредно невисок морал, които редовно се проваляха! Хора се сменяха в МИРовете като че ли там няма мислещи десни гласоподаватели! Унижавайки интелигентността ни, някои " свещени крави " бяха в по две листи! Колко " дясна " е тази неистина?

РЕФОРМИ! В ДСБ нищо не реформираме. Явно доста сме сполучливи? Например, една част от хората бяха доста възмутени от устава, който наложи Радан и го намираха за недемократичен. Същите хора към този момент са и в управлението, само че в този момент си мълчат! Същият правилник в този момент обслужва тях! Така ли разбираме ние РЕФОРМИТЕ?

Между прочее, видяли ли сте някой отговорен в ДСБ? Освен напусналите...?

Считам, че ДСБ на Атанасов изневери на концепциите с които бе основана. Затова аз през днешния ден взех решение и НАПУСКАМ ДСБ!

И не ме разбирайте неправилно, напущам, само че в ДСБ оставям доста другари. Зная, че там има и доста почтени хора! Искам да им пожелая здраве и триумфи!

P.S. А за всички, които ще побързат да ме нарекът " изменник " и " да ме изпратят " при ГЕРБ, Българска социалистическа партия, КОД...и не знам си още къде - НЕ, господа, задоволително търпях, оставам при правилата си!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР