Лидерът на ДПС за пореден път атакува обръча от партии

...
Лидерът на ДПС за пореден път атакува обръча от партии
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: За Пеевски няма доказана вина, за разлика от Нексо

Лидерът на Движение за права и свободи за следващ път нападна " обръча от партии на кръга Капитал "

Движение за права и свободи внесе документи и 5000 подписа за регистрация в ЦИК за присъединяване в предварителния парламентарен избор на 2 април. " Нагласата ни е оня апел, който насочваме от 2016 година, най-сетне да се осъществя - да има нормалност в политиката, с цел да преодолеем политическата рецесия ", изясни задачите на Движението ръководителят на партията Мустафа Карадайъ, съобщи БГНЕС. По думите му без това няма по какъв начин да преодолеем и другите рецесии - икономическа, обществена, здравна, енергийна, война в съседство и естествено опустошително злополучие в Турция.

Карадайъ регистрира съответната реакция на страната и дейната роля на Движение за права и свободи в помощ на потърпевшите от земетресението. " Ние освен по време на бедствия би трябвало да се активизираме, с цел да преодоляваме избрани проблеми ", съобщи ръководителят на Движението. Той уточни, че от две години и половина сме в политическа рецесия и отиваме за следващ път на ненужни избори.

На въпрос дали ще има държавно управление след 2 април, ръководителят на партията уточни, че има два отговора. " Единият е от позиция на политиците и участниците във вота и, в случай че сме си взели поуката от уроците и вярно сме разчели волята на българските жители - да, би трябвало да има постоянен кабинет ", посочи той. Вторият отговор е от позиция на гласоподавателите, които споделят, че политиците са длъжни да създадат постоянен кабинет и да вземат решение проблемите и рецесиите.

От Движение за права и свободи се надяват, в случай че има задоволително номинации, Делян Пеевски да не се откаже и да бъде част от листите. Така Карадайъ отговори на въпрос за листите по отношение на наложените от Англия наказания на Пеевски, включен към този момент от Съединени американски щати в листата " Магнитски ".

Според Карадайъ мотив за новите наказания са наложените към този момент от друга страна. " Пеевски апелира административния акт на държавния орган в Съединени американски щати ", напомни ръководителят на Движение за права и свободи. И предложи на медиите да питат и дали нарушителите на конституцията ще бъдат част от листите, както и дали нарушителите на гражданските права на гласоподаватели по време на акцията ще бъдат част от листите.

" Обръчът от партии на кръга " Капитал ", който се финансира от потвърдени отговорни - приказвам за Nexo - които бяха разследвани от прокуратурата в Съединени американски щати, те дали ще вземат участие в изборите като партии въобще? Също седи този въпрос, тъй като за господин Пеевски като приказваме, и в случай че върховенството на закона е полезност за нас, ние най-нормално би трябвало да изчакаме и да извървим законовата процедура, с цел да забележим кой е отговорен или почтен. Докато за Nexo като приказваме, там има приета виновност, има следствие, има платени десетки милиони за приета виновност и в един миг тези партии от обръча от партии на олигархично-медийния кръг " Капитал ", на медийния монополист, дали ще вземат участие в изборите? На мен също ми е любопитно. Този въпрос също би трябвало да се задава, този въпрос седи на дневен ред ", сподели Карадайъ.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР