Лидерът на ДПС в Якоруда Ибрахим Карафеиз и шофьорът на

...
Лидерът на ДПС в Якоруда Ибрахим Карафеиз и шофьорът на
Коментари Харесай

Подробности около трагедията с кмета на Якоруда: Лидерът на ДПС Ибрахим Карафеиз и шофьорът на Н. Кафелов открили трупа му, ето какво се случило

Лидерът на Движение за права и свободи в Якоруда Ибрахим Карафеиз и водачът на кмета Нуредин Кафелов разкрили натрупа му в късния следобяд. Рано тази заран както всекидневно водачът отишъл да го вземе от вкъщи му, само че Кафелов декларирал, че ще се разноски в гората в посока Трещеник и тогава ще отиде на работа. Тръгнал с автомобила си и не се явил в общината през целия ден.

Притеснен водачът му споделил случилото се с водача на Движение за права и свободи Карафеиз и двамата тръгнали да го търсят, описаха осведомени пред Struma. com. Видели автомобила в околност, покрай Трещеник. На първата седалка нямало водач, Кафелов бил на задните седалки, с рана в главата и револвер до себе си. Бил мъртъв.

Тогава уведомили полицията, било малко след 16. 30 часа. Вчера Кафелов е бил на лов, това удостовери и регионалния шеф Н. Шушков, който разговарял с него по телефона, само че кметът с нищо не подсказвал какви са желанията му. Прокуратурата образува следствие за склоняване към самоубийство, проверявайки всевъзможни версии по случая, който шокира освен Якоруда, само че и цялата област.

Кафелов е кмет няколко мандата и оставаше усещането, че ще е закрепостен. Напоследък обаче той бе притиснат от правораздаващи институции и КПКОНПИ, който ревизираха голям брой сигнали против него, в това число и такива свързани с спор на ползи.

Проверките вървяха в неприятна за Кафелов посока. Казват, че се очаквало да има обвинявания по доста от сигналите. Това евентуално е отключило положение на краткотрайна меланхолия и той е натиснал спусъка- това е главната версия. Проверява се обаче дали кметът не е бил заплашван и податлив към съдбовното решение. Тази вечер тематиката е най-коментирана в Пиринско, хората, които познават Кафелов са изумени и не могат да повярват, че самичък е прекъснал животаси.

П. Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР