Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ призова управляващите да променят конфигурацията

...
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ призова управляващите да променят конфигурацията
Коментари Харесай

ДПС в пълен синхрон с БСП на Нинова - ще сваля правителството

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ прикани ръководещите да трансформират конфигурацията на ръководството. Ако това не стане, той даде да се разбере, че партията му ще поеме курс към събаряне на държавното управление.
"И нашите апели са, като начало те да се поправят и да махнат нездравословните детайли. Ако сами не се поправят и не отстранен нездравословните детайли, тогава ние ще бъдем принудени да махнем цялата власт и отначало да я престроим ", сподели Карадайъ в приветствие към деятелите на Движение за права и свободи в Монтана.

Призивът му идва ден откакто Българска социалистическа партия оповестиха курс към предварителни избори със съществени рецензии към ръководството на ГЕРБ. Заради тях през днешния ден Бойко Борисов свика целия актив на партията си, с цел да отвърне на обвиняванията на Корнелия Нинова.

"За да има естествени процеси в страната, би трябвало да се смени формулата и визията за ръководство и правене на политика в страната ", споделил още Карадайъ пред депесарите от Монтана. Той заръчал и за интензивност и готовност на партийните структури на Движение за права и свободи.

"Когато някой вместо нас дефинира политиката и посоката за развиване на страната, а те са неправилни, би трябвало да се направи смяна ", обяснил още водачът на Движение за права и свободи.

Той още веднъж е насочил рецензиите си към сътрудниците на ГЕРБ в държавното управление. От седмици Движение за права и свободи упорства за оставка на вицепремиера Валери Симеонов или на целия кабинет.

Пред хората си Карадайъ е припомнил, че още при сформирането на настоящето държавното управление придвижването е предизвестило, че основата и структурата му са неверни и е предложило обединяване към стратегия за ръководство на страната. ГЕРБ обаче предпочели "грешната формула ".

Включването на националистите във властта, съгласно Карадайъ, е доста рисково и се потвърждавало всеки ден.

"В Испания популистите основават напрежение. Това е заразно и се придвижи в Италия. Такива процеси на Балканите са доста по-опасни и по-сложни. Балканите сме мозайка от етноси. Всяка една страна сега живее с визиите, че граничи със себе си. Нито една страна не прави изключение в това отношение ", споделил водачът на Движение за права и свободи.

Той допълнил, че поради това популизмите и национализмите на Балканите имат естествена среда и доста по-бързо могат да се развият в рискова посока.

Карадайъ обяснил пред актива в Монтана, че от съставянето на държавното управление до през днешния ден няма нито една държавна политика, за която Движение за права и свободи да може да даде позитивна оценка.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР