Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ излезе с последна декларация от

...
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ излезе с последна декларация от
Коментари Харесай

ДПС излезе остро срещу самозабравилите се Радев и Рашков

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ излезе с последна декларация от трибуната на 46-тото Народно заседание, цялостна с рецензии към президента Румен Радев и акциите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков .

" Нарушение на Конституцията от най-високо равнище, президент, Народно събрание ", сподели той и изясни: " Президентът не просто си разреши да назначи лице, което не дава отговор на Конституцията, зачерта законността . Няма казус в най-новата ни история, макар положението на демокрацията главните стълбове би трябвало да се пазят ревностно, тъй като крепят държавността, вършат страната постоянна в основата си и я вършат перспективна. "
 Радев нарушил процедурата по разформироване на Народно събрание
Радев нарушил процедурата по разформироване на Народно събрание

За да се съблюдава Изборният кодекс, Народното събрание би трябвало да се разпусне през днешния ден

Намери се президент, който реши, че Конституцията и законите нямат значение или се е самозабравил, или умишлено прокарва концепцията за президентска република , разясни ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи.

Той се обърна към него: Искаме да му кажем - с дейностите си той разрушава и народна власт , заплашва мира и стабилността в страната и района, за 5 година не съумя да осмисли президентската институционалност и да разгърне президентските си пълномощия за сливане на нацията, не съумя да разбере директния избор. Движение за права и свободи има самочувствието да сложи на вниманието на обществото проблемите. Не се уплашихме от тоталитарната власт, полицаи и оръжия, в името на общочовешките полезности и демокрацията и победихме, до момента в който се борихме за човешки права и независимост и искахме връщането на имената ни и правата ни ".

По думите на Карадайъ Движение за права и свободи са посочили, че не желаят реваншизъм, а живот , мир, съгласуемост, заедност, да се гради демокрацията, бъдещето на страната и родината.

Затова няма да позволим някой инцидентно попаднал в политиката да разрушава всичко, основано в годините. Градежът е сложен и дълъг развой, съобщи Карадайъ.
 Бойко Борисов: Изборите са предрешени
Бойко Борисов: Изборите са предрешени

Радев трансформира България в царство на хаоса, а Народното събрание бил прислужник на президента

Днес Движение за права и свободи желае да приказва за дейните мероприятия на вътрешния министър в интерес на битката с пазаруването на гласове и защо в действителност става дума - по тази причина, че служебният кабинет на Радев е посочил нелицеприятната същина на същинската си политика, надалеч от задачите и европейска еднаквост , безапелационни са от Движение за права и свободи.

Следващият акцент в декларацията бяха акциите на вътрешния министър Бойко Рашков по време на изборите . Поведението на служителите на реда и акциите им могат да бъдат наречени репресии и унижения , имали са за цел заплашване и унижение на човешкото достолепие и били ориентирани изборно. Трайни следи ще оставят репресиите в душите на унизените и техните близки, всички очевидци, изреди Карадайъ.

Действията на вътрешния министър са събудили грозни мемоари от комунистическото минало , защитавано в мюсюлмани и роми. " Не могат да бъдат преведени думите на унизените в естествен звук, слаби са думите да предадат възмущението и гнева на репресираните , а биха били разбрани от тези, които имат сърце и съвест и мерят с един критерий и от тези, които знаят какво е да си сплашван, репресиран, унижаван, уточни той.

В 21 век в европейска България не би трябвало да разрешава на самозабравили се министри да нарушават законите на страната. Заради популизма и тесните партийни ползи българските жители стават от небогати по-бедни поради рецесията, добави водачът на Движение за права и свободи.

От Движение за права и свободи бяхме дейни и работихме Народното събрание да си свърши работата за пенсионерите, жителите и бизнеса, сподели Карадайъ и изброи антикризисните ограничения на Движение за права и свободи. Но не е задоволително, демокрацията е в риск , моделът ГЕРБ продължава с друга мощ, само че с други реализатори. Най-важното е, че държавността е под възходяща опасност.

Движение за права и свободи няма по какъв начин да спасят държавността без обща воля, управнически модел и визия на бъдещето ни, добави той.

Мустафа Карадайъ изчете още, че е извънредно време да се спре нарушаването на Конституцията от най-високо равнище , с цел да има вяра, че новите избори може да ни създадат по-разумни в името на хората и страната.

Движение за права и свободи се обърна към всички жители да не се опасяват и да отстояват своите права и свободи - от служители на реда и министри, които нарушават законите и разпоредбите. " Конституцията е за всички и в случай че се нарушава от тях - би трябвало да вдигнем глас и ясно да го кажем, тъй като ще е била безрезултатна битката за народна власт и евроатлантически полезности ", заключи Мустафа Карадайъ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР