Лидерът на ДБ Христо Иванов смята да предложи технократски кабинет,

...
Лидерът на ДБ Христо Иванов смята да предложи технократски кабинет,
Коментари Харесай

Христо Иванов ще предложи технократски кабинет, ИТН - правителство без Петков и Василев

Лидерът на Демократична България Христо Иванов счита да предложи технократски кабинет, в случай че ПГ на Демократична България получи третия мандат от президента Радев.

Това стана ясно от присъединяване му в бТВ. За да разбере дали Демократична България ще получи поддръжка, Иванов ще внесе в Народното събрание декларация с националните цели. Те включват конституционна промяна в правосъдната система, административна промяна, превъоръжаване и други

Ако декларацията бъде подкрепена от огромно болшинство, тогава Демократична България ще кандидатства за третия мандат. Христо Иванов счита, че " ние, политиците би трябвало да се разделим с персоналните страсти и този сподели за оня и така нататък Ние сме в Народното събрание да вършим националната работа. Трябва да избегнем пропастите, би трябвало да беседваме, по дяволите. Трябва да престанем с чертаенето на линии, които не могат да се прескочат.

Концепцията на Демократична България е да се приказва с всички партии в Народното събрание, приоритет са съдружните им сътрудници. " Дневник " заяви, че министър председател на това държавното управление може да е Никола Минчев от Политическа партия. В този кабинет няма да се допусне грешката, съгласно оценката на Иванов, да се феодализират министерствата на партиен принцип. " Партиите би трябвало да се отдръпнем, да не се опитваме да парцелираме. Трябва да дадем път на технократите ", сподели Иванов.

" Трябва да дадем опция да се успокои политическият терен, да се съсредоточим върху основното. Този кабинет може да съществува до 1 януари 2024, когао се чака да влезем в Еврозоната ", съобщи Иванов. Той акцентира, че няма проблем да приказва нито с Има Такъв Народ и Слави Трифонов, нито с ГЕРБ.

Има Такъв Народ са подготвени да договарят за държавно управление без Кирил Петков и Асен Василев, съобщи ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов пред " Нова тв ". От изказването му стана ясно, че Има Такъв Народ няма проблем с Политическа партия, а единствено с двамата водачи на партията. На въпрос, в случай че в новите договаряния има опозиция против някои досегашни министри на Има Такъв Народ, Йорданов отвърна остро, че никой не може да им постанова кого да предложат.

Третият мандат е значим, тъй като с изключение на другите рецесии се задава световна криза, съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от Демократична България Владислав Панев.

Панев призна, че няма дълготрайни договорености за газови доставки през идните месеци.

По думите му, може да се чакат по-високи лихви, по-висока безработица, спад на цените на активите. България ще има потребност от средствата по Плана за възобновяване, по тази причина е значимо да се одобряват съответните закони.

Той обаче счита, че вероятността за предварителни избори през октомври е 90%.

Панев означи, че от Демократична България биха преговаряли за сформиране на държавно управление с всеки от досегашните си съдружни сътрудници, в това число с Българска социалистическа партия – с тях работили добре в досегашното държавно управление. Единственото изискване е единодушие по управническата стратегия.

С ГЕРБ биха разговаряли единствено за конституционно болшинство по избрани тематики, само че за държавно управление.

Няма да вършим държавно управление с поддръжката или с присъединяване на ГЕРБ, тъй като са знак на феодалната страна, добави Панев.

По думите му, министър председател с третия мандат би могъл да бъде представител на всяка от партиите в досегашната коалиция, само че е най-логично да е от Политическа партия като най-голяма партия.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР