Лидерът на „Да, България“ и близките му журналисти от побългарената

...
Лидерът на „Да, България“ и близките му журналисти от побългарената
Коментари Харесай

Седем години по-късно, Христо Иванов пак прави комплот срещу главния прокурор

Лидерът на „ Да, България “ и околните му публицисти от побългарената „ Свободна Европа “ готвят компромати против Иван Гешев

„ Нищо остаряло не е забравено, нищо ново не е научено... “. Това се готви да потвърди Христо Иванов, броени дни след преизбирането му отпред на „ Да, България “. Вождът на сриналата се на последните избори „ жълтопаветна партия “ опита да изясни в събота - за какво е единствен претендент за водач с неуместното изказване по какъв начин „ партийците му не го пускали, до момента в който не си свърши работата “. За Иванов, който, до момента в който бе министър на правораздаването във втория кабинет на Бойко Борисов, се снабди с прякора „ Пинокио “, заради разминаванията сред декларирано на думи и изпълнено посредством дейности, „ работата “ постоянно е била единствено една - да извърши поръчението на своите ментори за заличаване на независимостта на българската прокуратура, което минава през детронирането от поста на обвинител №1. И, до момента в който Христо Иванов продължава да твърди, че в никакъв случай не е желал да стане основен прокурор, дейностите му разкриват тоталната му обсесия по тази тематика. Това изяснява и за какво в идващите дни българската общност още веднъж ще бъде несъзнателен очевидец на следващата лична офанзива против настоящия обвинител №1. И този път основен участник в комплота ще бъде не различен, а точно „ Пинокио “.

Седем години след несполучливия му опит, посредством груба операция, да в профил краткотрайно тогавашния основен прокурор Сотир Цацаров, Христо Иванов се готви да направи същото и по отношение на днешния обвинител №1 Иван Гешев. Нещо повече, става известно, че съучастници на Иванов и в идното интензивно мероприятие против Гешев са същите, които през 2015 година нападнаха Цацаров.

В събота в столичния мол, където се организира Националното заседание на „ Да, България “, Христо Иванов е коментирал пред съпартийци, че скоро ще има съответни дейности по отстраняването на обвинител №1. Идеята била да се изиска най-малко краткотрайното премахване на основния прокурор, под предлог, да не въздейства на инспекция, която следва да извърши негов зависещ. Самото искане за краткотрайно премахване на Гешев щяло да се основава на твърдяното в журналистически „ разкрития “ на побългарената редакция на „ Свободна Европа “ и по съответно на двама създатели – политическият кореспондент Полина Паунова и правосъдният кореспондент Борис Митов. Включването на тъкмо тези двама създатели въобще не е инцидентно. Паунова от години играе ролята на „ пощенска кутия “ в персоналната война на Иванов против основните прокурори Цацаров и Гешев. Митов пък е създател на голям брой материали, които още веднъж „ инцидентно “ се оказват в интерес на клиенти на адвокатския кръг към Ина Лулчева, Даниела Доковска и Георги Атанасов. Адвокатското трио от своя страна пази най-богатите и авторитетни олигарси и техни съдружници, които прокуратура е разследвала през последните години – Иво Прокопиев, братята Бобокови и други А за Георги Атанасов в юридическите среди се твърди, че е „ духовният татко “ на Христо Иванов. Самият Атанасов бе измежду учредителите на „ Да, България “ преди пет години.

В сряда – 02 февруари, Полина Паунова и Борис Митов трябвало да разгласяват „ сензационни “ разкрития против основния прокурор. Целта е в четвъртък – 03 февруари, когато има съвещание на Пленума на Висшия правосъден съвет, „ дясната ръка “ на Христо Иванов – Надежда Йорданова да направи скандал, като каже какъв брой значимо е „ журналистическите разкрития “ да бъдат разследвани от прокурор, само че това можело да стане единствено, в случай че най-малко краткотрайно основният прокурор бъде отхвърлен. Йорданова знае, че няма да може да го реализира тази седмица, само че след предстоящото решение на Конституционния съд от 8 февруари, което ще й “развърже ръцете”, дясната ръка на “Пинокио” ще насочи публично искане до Висш съдебен съвет за преждевременното преустановяване на мандата на основния прокурор. С претекстове, фабрикувани от оскърбителен сигнали на НПО-то на близкия до Цветан Василев - Г. Георгиев от Видин. В Народното събрание същото щял да повтаря и самият Христо Иванов, който ще употребява дейното мероприятие, с цел да притиска депутати от ГЕРБ и Движение за права и свободи да поддържат промени в Конституцията в посока преодоляването на кадровия орган на правосъдната власт от марионетки на олигархичния кръг „ Капитал “, излъчени от Народното събрание и от политизирания Съюз на съдиите в България.

Въвличането на българската редакция на „ Свободна Европа “, с изключение на заради наличието там на Паунова и Митов, има и друга цел - да се внуши, че офанзивата против Гешев има интернационална поддръжка. Всъщност, въпреки и да се финансира от американските управляващи, материалите в онлайн изданието са отговорност на екипа, чийто основен редактор е различен доближен до Христо Иванов някогашен кадър от медийния октопод на Прокопиев – Иван Бедров, който бе главен политически водещ във банкрутиралата телевизия Ре:ТВ, отново благосъстоятелност на олигарха.

Защо нищо от това, което Христо Иванов и компания гласят против Гешев, не е вест?

Едва ли има обществена фигура у нас, която да е била подложена на по-голям мониторинг, а даже и на производство на имитации, точно от основния прокурор. Гешев бе претендент за основен прокурор в продължение на половин година, в която против него бяха извадени даже несъществуващи информации на ДАНС. Иван Гешев е отпред на прокуратурата от две години, в които засегнатите от дейностите на обвинителите, още от времето, в което бе и началник на Специализираната прокуратура, не стопираха да търсят способи за неговото дискредитиране. Неуспешно. Без триумф не престават и към този момент десетмесечните старания това да направи и вътрешният министър Бойко Рашков, който с изключение на, че е медийно подсилен от изданията на Прокопиев и тези, свързани с Цветан Василев, има стеснен контакт с „ пощенската кутия “ за компромати – БИРД. В нервността си да удари Гешев, Рашков стигна даже до разпространяванията на внушения за легитимността на дипломата по право на основния прокурор. Истерията с дипломата не просто излезе следващата подправена вест, само че сподели и безпътицата на враговете на обвинител №1.

Изглежда, че, с цел да пооправи увехналия си рейтинг, в този момент идва ред и на Христо Иванов да подсети за себе си, като с изключение на да показва персоналната си злост към Гешев, опитва да го нападна с политически претекстове, с цел да заеме поста му, персонално или посредством свое протеже.

Нищо от това, което Христо Иванов и компания готвят на Гешев не е вест, тъй като същото пробваха да създадат и със Сотир Цацаров в края на месец ноември 2015 година И тогава Иванов опитва да въвлече в опита си за „ атентат “ против основния прокурор външен източник – Европейската комисия. Днес тази роля се пада на „ американската “ по финансиране, само че „ българска “ по наличие „ Свободна Европа “. Тогава – още веднъж в сряда, още веднъж Полина Паунова, тогава създател в „ Медиапул “, пуска „ сензацията “, че Брюксел желал краткотрайното премахване на Цацаров, с цел да може да се реализира самостоятелна инспекция по изложените в аудио-записите, известни като „ Двете каки “ и популяризирани от „ Биволъ “. По това време Христо Иванов към момента е правосъден министър. На другата заран, още веднъж на съвещание на Пленума на Висш съдебен съвет /тогава кадровият орган не бе разделен/, Иванов желае да вкара тематиката от обявата като изключителна, с цел да накара членовете на съвета да желаят краткотрайно премахване на Цацаров. В Народното събрание, депутати от „ Демократи за мощна България “ /тогава част от „ Реформаторския блок “/ вършат политически скандал и желаят ограничение на пълномощията на обвинител №1. Междувременно обаче се оказва, че Европейската комисия в никакъв случай не е поставяла под подозрение интегритета на Сотир Цацаров. Още по-малко пък е желала неговото премахване. Стига се до такава степен, изказванията, оповестени от Паунова в „ Медиапул “, да се опровергават от представителството на комисията в София и персонално от отрасловия еврокомисар. Полина Паунова не желае да разкрие източника си от Европейската комисия, твърди единствено, че има мейл от подобен. Заради въвличането на Брюксел в провалилия се опит на Христо Иванов да „ опраска “ Цацаров, година по-късно от представителството на Европейска комисия в София, поради подозрения в неговата обективност, е освободен холандецът Юри Тавание, отговарящ за мониторинговия механизъм. Три години по-късно, отново Паунова сложи старта на раздухването и на различен скандал, който имаше за цел дискредитирането на Сотир Цацаров - така наречен “ЦУМ-гейт”. Точно Полина Паунова, първа разяснява във фейсбук видео от обяд на Сашо Дончев с бизнесдами. На записа, публикуван от различен публицист, Дончев се хвалеше със скорошна неофициална среща с основния прокурор в офис в някогашния ЦУМ. Случайно или не - Полина Паунова дължи късата си телевизионна кариера във към този момент закритата “BiT телевизия” на дългогодишния ПР на Сашо Дончев - Нели Терзиева.

Комплотът на Христо Иванов от края на ноември 2015 година се проваля, три седмици по-късно „ Пинокио “ подава безславно оставка като министър на правораздаването. Днес, Христо Иванов ще опитва да направи нов „ атентат “ против основния прокурор. По предписание на същите кукловоди и със старите съучастници, посредством старите способи на пропагандата. Всички те са обезпокоени от това, че Гешев съумя да запознае европейските институции с политическата война против независимостта на прокуратура у нас. И би трябвало незабавно да опитат да го детронират посредством компромати. Но „ Пинокио “ добре знае, че това още веднъж ще бъде обречено на неуспех. И поради това в събота побърза да се застрахова, като сякаш „ сензационно “ разгласи, че предстоят предварителни избори.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР