Лидерът на "Да България" Христо Иванов отиде пред централата ТЕЦ

...
Лидерът на "Да България" Христо Иванов отиде пред централата ТЕЦ
Коментари Харесай

“Студеният резерв” на Доган - голямата кражба, която всички ние плащаме

Лидерът на "Да България " Христо Иванов отиде пред централата Топлоелектрическа централа Варна, в която мажоритарен притежател, е почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.

Иванов заяви, че сезира прокуратурата за 54 млн. лева, които Топлоелектрическа централа Варна е получила в последните години по механизма "студен запас ".

“Студеният резерв” на Доган - огромната кражба, която всички ние плащаме през сметките си за ток ", написа някогашният правосъден министър във Facebook, където разгласява своя роман за историята на централата, влизането на Доган като притежател и търговете за така наречен леден запас.

"Това, което виждате зад мен, е образец за метафизичен камък. Знаете, че лекар Доган доста обича да се хвали със своето философско обучение, всички сте чели неговите безумни абракадабри, само че той в действителност е постигнал невъзможното във философията и алхимията. Векове наред алхимиците са търсили философския камък - от една купчина желязо да произведеш злато. Е, той го направи! С вашите пари, само че това е детайлност... ", разяснява Христо Иванов.

Цялото 15-минутно видео на Христо Иванов

Преди две седмици Иванов сподели по какъв начин Националната работа за защита не разрешава достъпа на жители до публичен плаж, който се намира директно до лятната резиденция на Доган. Акцията му беше подета от жители и докара до всеобщи митинги.

ГЕРБ дадоха поръчка, че ще внесат промени в закона, които плануват към този момент да не се организират търгове за леден запас. Очаква се средствата да бъдат ориентирани към държавната "ТЕЦ Марица изток 2 ".

"Това е мръсната загадка на българската политика. И тази мръсна загадка се свежда до едно просто нещо - куп желязо, от което философът доктор Доган съумява да изкара през вашите сметки за ток, от вашите джобове сума от 54 милиона ", съобщи Христо Иванов с добави, че събитията към Топлоелектрическа централа "Варна " демонстрират "мръсната загадка за необявената коалиция сред ГЕРБ, "патриотите " и Движение за права и свободи ".

Съпредседателят на "Демократична България " още веднъж прикани за оставката на държавното управление и основния прокурор, като посочи, че Иван Гешев.

Както "Банкеръ " нееднократно е писал, варненската централа бе закупена от компания на някогашния транспортен министър от кабинета "Орешарски " Данаил Папазов за близо 50 млн. евро от "ЧЕЗ Груп ". На по-късен стадий като мажоритарен съучастник в нея влезе почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган. Папазов твърдеше, че Ахмед Доган е платил към 1.4 млн. лева, с цел да придобие 70% дял във компанията "Сигда ", която е притежател на централата. Според някогашния министър цената при договорката с почетния ръководител на Движение за права и свободи била по-ниска, тъй като сдружението имало заеми и отговорности.

Преди година най-голяма сума за подсигуряване на мощности получи Топлоелектрическа централа "Варна " - 26.5 млн. лв.. Договорът за така наречен леден запас е до 31 юли 2020 година През 2018 година Топлоелектрическа централа "Варна " получи 27,8 млн. лева за даване на леден запас.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР