Лидерът на Чеченската република от Руската федерация Рамзан Кадиров коментира

...
Лидерът на Чеченската република от Руската федерация Рамзан Кадиров коментира
Коментари Харесай

Кадиров за размяната на пленници: ФСБ и МО са идиоти, защо пускат терористи?

Лидерът на Чеченската република от Руската федерация Рамзан Кадиров разяснява размяната на пленници, която се организира на 21 септември. Той остана извънредно неудовлетворен от случилото се, оповестява УНИАН.

" За мен обстановката остава неразбираема ", написа Кадиров в своя канал в телеграм

Според него при взимане на бойни или тактически решения съветското командване се е съветвало с „ дейни участници в спецоперацията “, само че не и този път.

" Горе в Министерството на защитата и ФСБ е доста по-видимо, само че считам, че нарушителите, приети за терористи, не могат да бъдат разменени за военнослужещи. Бих схванал, в случай че имаше еквивалентна замяна - военнослужещ за военнослужещ, сътрудник за сътрудник, има толкоз доста пленени украинци, че по един наш за 100 техни да сменяме, отново ще останат ", възмути се чеченският водач.

Той беше доста сърдит, че размяната е станала по " украинските условия ".

„ Нашите бойци ги смазаха в Мариупол, прогониха ги в Азовстал, изпушиха ги от мазетата, загиваха, биваха ранявани и контузени. Освобождаването дори на един от тези азовски терористи трябваше да бъде недопустимо. И по тази причина не е изненадващо че бойците, които освободиха Мариупол, към момента са на фронтовата линия, в този момент си вършат заключението - повече да не вземат украински военни в плен. Между другото, тези от тях, които оскърбиха достойнството на чеченския народ, по време на престоя си в плен, дадоха отговор изцяло за всяка тяхна гнусна дума, горчиво съжаляват и се разкайват със сълзи за делата си “, продължи Кадиров.

" 215 украинци се върнаха от съветски плен, в това число " Азов ". Успяхме да заменяем 124 офицери и петима командири - Герой на Украйна Денис Прокопенко " Радис " от " Азов ", Сергей Волински " Волина " от 36-та бригада морска пехота, Святослав Паламар ( " Азов " ), Олег Хоменко ( " Азов " ), Денис Шлег от Националната армия на Украйна, Герой на Украйна Евгений Бов.

Освен това Екатерина Полишчук ( " Птица " ) и бременните военнослужещи - Мамонова Марияна, Шумовецкая Яна и Черненкая Анастасия - се завърнаха вкъщи.

По-късно стана известно, че Украйна замени 200 герои за Виктор Медведчук и петима командири за 55 пленени нашественици ", написа УНИАН.
ТЕМА преди 2 часа 1412 преди 2 часа 1083 преди 2 часа 862
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР