Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви пред журналисти в парламента,

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви пред журналисти в парламента,
Коментари Харесай

Ниновa: Този бюджет на служебния кабинет няма да излезе във вида, в който го получихме

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи пред публицисти в Народното събрание, че е предложила на председателски съвет сред партиите да се внесат допълнения и промени в закона за удължение на бюджета, входиран от служебното държавно управление.

По думите ѝ сред първо и второ четене бюджетът ще бъде " усъвършенстван ", защото в настоящия си тип замразява приходите в условия на инфлация и като цяло води до още по-голямо обедняване.

Имаме схващане, ще беседваме с другите партии сред първо и второ четене. Българска социалистическа партия ще показа обществения си пакет, задачата е да помогнем на хората и да подкрепим бизнеса, означи Нинова.

Тя акцентира, че от особена значимост е повишението на минималната работна заплата, както и помощите за младите фамилии и възрастните хора от уязвимите групи. Даде да се разбере също по този начин, че този закон " няма да излезе във типа, в който е влезнал в Народното събрание ".

Лидерът на социалистите направи уточнението, че дебатите по бюджета и дебатите по сформиране на държавно управление са две радикално разнообразни тематики и прикани да се разграничават.

Това не е болшинство за държавно управление. Оставаме на нашата позиция, че няма да подкрепим държавно управление с мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ", разясни Корнелия Нинова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР