Лидерът на БСП Корнелия Нинова внесе в ЦИК документите за

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова внесе в ЦИК документите за
Коментари Харесай

БСП се регистрира в ЦИК за изборите

Лидерът на Българска социалистическа партия К орнелия Нинова внесе в ЦИК документите за регистрация за идните парламентарни избори на 2-ри април.

„ Регистрирахме се със 7000 подписа, окуражени да подобряваме доста резултата . Тръгваме със самочувствие, че имаме какво да кажем на хората, тъй като в най-трудните месеци – и в държавното управление, и по-късно в Народното събрание, бяхме общественият дирек. Имаме какво да отчетем действително свършено за хората, да участваме в последващо ръководство, с цел да бъдем също поръчител в тежката рецесия за лява политика и за политика, която слага индивида в центъра “, съобщи Нинова.

Тя разяснява и съвещанието на Националния съвет на левицата : „ Т.нар. „ вътрешна съпротива “ се опита да опорочи този проце с. Включително и през днешния ден Кирил Добрев съобщи вътре в съвещанието, че ще направи всичко допустимо да блокира в съда регистрацията на партията за изборите. Както виждате, това няма по какъв начин да стане. Вече сме регистрирани. Утре ще си проведем Конгреса , тръгваме към акция “, съобщи тя и добави че Кирил Добрев даже не е член на партията сега.

Във връзка с идния Конгрес на Българска социалистическа партия водачът на партията изясни, че лидерският въпрос няма по какъв начин да бъде обсъждан: „ В Устава на Българска социалистическа партия сме приели, че ръководителят се избира от всеки един от членовете на партията с директен избор. Докато тази норма важи, всички кандидати за поста да заповядат следващата година през септември, когато ми изтича мандатът, да се явят пред членовете и който те изберат “, разяснява тя и добави какво се чака да дискутират социалистите на този Конгрес: „ Трябва да обсъдим нова, съвременна лява стратегия. Старата ни е от 2008 година, а публичните връзки се трансформираха. Също по този начин промени в Устава, имаме платформа за локални избори, ще обсъждаме и предварителните парламентарни избори “, сподели още тя.

Нинова посочи аргументите, заради които се търси реванш в Българска социалистическа партия: „ Вътрешните борби пречат на партията, те не са персонални, а кардинални. Започнаха във времето, когато направихме промяната. Трите мандата за депутати наскърбиха доста приятели,

които още не могат да ни простят. Прекият избор за ръководител беше изгубен от Кирил Добрев и той не може да го преживее. Имаме и трети въпрос за разискване - нашата твърда позиция против Истанбулската спогодба - джендър идеологията при децата основава също напрежение. Не единствено вътре, а и в ПЕС “, съобщи тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия разяснява и последните изявления на Сергей Станишев: „ Преди да дава оценки, би трябвало да отговори на доста въпроси - за какво вкара плоския налог и по този метод трансформира Българска социалистическа партия в дясна партия? Защо се прегърна с Местан на Орлов мост? Защо предложи Делян Пеевски за началник на ДАНС? Защо като началник на ПЕС позволи най-грандиозния корупционен скандал в Европарламента - този с Катаргейт? “, попита тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР