Лидерът на БСП Корнелия Нинова влезе в обяснителен режим, след

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова влезе в обяснителен режим, след
Коментари Харесай

Нинова се обяснява за махането на Зарков и Янков от Изпълнителното бюро

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова влезе в пояснителен режим, откакто по нейно предложение единствените членове на Изпълнителното бюро, които ѝ желаеха оставката след неуспеха на изборите през април – Янаки Стоилов и Крум Зарков, бяха махнати от тясното управление на партията.

Решението за освобождението на Стоилов и Зарков дружно с още четирима към този момент някогашни членове на ИБ, с формалното пояснение, че са водачи на листи.

Махането на Стоилов и Зарков обаче се чака още от деня след изборите, когато Нинова разгласи, че остава на поста си, само че пък Изпълнителното бюро, което се предлага от нея, подаде оставка. Именно на това съвещание Стоилов и Зарков са поискали и Нинова да поеме отговорност за неприятния избирателен резултат.

В сряда Нинова даде разнообразни изказвания, в които акцентира, че обвързването на промяната им с това, че са поискали оставката ѝ, са " опорни точки ". Пред БНР, във Facebook и пред Българска национална телевизия тя разгласи, че " от Изпълнителното бюро не изпадат, а са освободени всички, които ".

В тезата на Нинова обаче има два казуса – единият е, че Янаки Стоилов не е лидер на листа, а другият – че някои членове на ИБ резервираха местата си, макар че са водачи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР