Лидерът на БСП Корнелия Нинова убеждава и държавния глава Румен

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова убеждава и държавния глава Румен
Коментари Харесай

Нинова убеждава Радев да не пада забраната за продажба на земя на чужденци

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова убеждава и президента Румен Радев да не пада ограничаването българска земеделска земя да се продава на чужденци. Тя беседва с него в постройката на президентската институция.

Социалистите са изрично срещу тези промени и в тази връзка аленият лидер организира срещи с водачите на партии. Получи поддръжката им като се изключи Движение за права и свободи, които желаят възбраната да падне, тъй като ни грози евросанкция.

Според Нинова не е ясно в чии ръце ще попадне тази земя, нито че тя ще бъде употребена за произвеждане. Според нея българската земеделска земя е най-евтина в Европейски Съюз и тя ще получава европейски дотации и то на декар повърхност.

Освен за земеделските земи, Нинова разискала с Румен Радев редица законодателни начинания, както и правосъдната промяна и единния орган за битка с корупцията.

През септември Българска социалистическа партия ще предложи лична идея за битка с корупцията, уточни водачът на алените. Тя не харесва концепцията на ръководещите, които оферират обединен орган, който да сплоти до момента съществуващите структури. Това не е битка с корупцията, това е реплика, съобщи Нинова. Оценка 2+ сложи тя на отиващият си парламентарен сезон.

Започнахме късно, недоволна е соцлидерът. Половината сесия беше изгубено време, отсече Нинова.

От своя страна президентът Румен Радев разяснява, че в България е нужен необятен публичен спор за дълготрайните последствия от либерализирането на продажбата на аграрни земи и придобиването им от непознати жители, в това число отвън Европейския съюз.

Двамата са се съгласили, че страната ни би трябвало да изследва опита на другите страни членки от Европейски Съюз за регламентиране на продажбата на аграрни земи и за въвеждането на гаранции за националните ползи, преди смяна на настоящите закони.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР