Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще присъства днес на заседание

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще присъства днес на заседание
Коментари Харесай

Корнелия Нинова ще тества подкрепата на кръга около Румен Овчаров в БСП

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова ще участва през днешния ден на съвещание на конференцията на Софийската градска организация на Българска социалистическа партия, в която се смята, че огромно въздействие има една от най-силните фигури в партията - Румен Овчаров, който е някогашен водач на столичните социалисти. В дневния ред официално са доклад на ръководителя на структурата Калоян Паргов и избор на началник на контролната комисия на " Леге " 10.

На съвещанието Нинова обаче ще може да ревизира настроенията, които има в най-голямата организация на Българска социалистическа партия, откакто предходната седмица Националният съвет на партията за малко да неодобрява предлагането й за привикване на ексклузивен конгрес на 28 октомври. От няколко месеца водачът на Българска социалистическа партия има проблеми с необятното управление, в което членуват 180 души, и предложенията й едвам минават с малко гласове. Вътрешната съпротива против нея се консолидира, защото твърди, че не утвърждава едноличния и жанр на ръководство. Според партийци Нинова се е изпокарала с множеството хора, които са помогнали за избора й за водач - Георги Гергов, Красимир Янков и други, и те към този момент желали да я смъкват от поста.

Социалисти настояват, че до момента в който има поддръжката на зам.-председателя Кирил Добрев и на Румен Овчаров, Нинова няма да има действителна опция като водач. На последното съвещание на Националния съвет обаче Овчаров е разкритикувал Нинова и някои дефинират това като отдръпване на поддръжката. Самият Овчаров не е приказвал обществено за напрежението в Българска социалистическа партия, само че се чака да направи изявление на конференцията през днешния ден. Според осведомени той продължавал да поддържа Нинова, само че считал, че тя би трябвало да спре да води войни с всички, които й опонират, а да се опита да консолидира партията като съпротива на ГЕРБ.

На съвещанието през днешния ден ще участва и някогашният водач на Българска социалистическа партия Сергей Станишев, който също не е коментирал вътрешното напрежение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР