Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще предложи на пленума декларация

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще предложи на пленума декларация
Коментари Харесай

Нинова с яростна защита на депутатите внесли в АПИ искането за проверка на пътищата

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова ще предложи на пленума декларация в отбрана на депутатите, внесли подписка в Агенция „ Пътна инфраструктура " (АПИ). Декларацията е по отношение на настояването на Строителната камара за оставки на Крум Зарков, Елена Йончева, Христо Проданов и Георги Свиленски, откакто внесоха искане за самостоятелна експертиза на пътищата в България.

„ Ще внесем още веднъж подписката в АПИ не с 4, а със 79 подписа – елате и ни извадете от Народното събрание за това, че желаеме истината и че се борим против възможни корупционни практики ", безапелационна бе Нинова пред кореспонденти преди началото на съвещанието на Националния съвет на партията.

„ Ще се обърна към всички членове на Националния съвет с предложение да приемем декларация, послание към българските институции и жители в отбрана на сътрудниците депутати, четирима подписали настояването до АПИ за проверка на строителството на АПИ ", сподели Нинова по отношение на импортираното искане от Елена Йончева, Крум Зарков, Георги Свиленски и Христо Проданов и настояването на Строителната камара за техните оставки.

„ Президентът е прав, че свободомислието се санкционира. Не единствено се санкционира, то просто се тъпче. Потъпкват се съществени човешки права и свободи, по тази причина ще се обърнем през днешния ден към всички български жители да защитим тези права и свободи. Абсолютно е неприемливо в правова и демократична страна бизнес да слага условия на депутатите, да не извършват главните си пълномощия, да желаят информация и да се борят против корупцията. Обръщам се към Камарата на строителите. Знаем какъв брой сте огромни и какъв брой сте мощни, само че има неща, които са по-силни и по-големи от всеки от нас. Това са Конституцията и главните права на българските жители. Нито ще подават оставки четиримата, нито ще спрат да вървят на работа ", съобщи още Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия добави, че концепцията е декларацията да бъде в отбрана на депутатите със свалени имунитети Елена Йончева и проф. Георги Михайлов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР