Лидерът на БСП Корнелия Нинова с изказването си вчера за

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова с изказването си вчера за
Коментари Харесай

Чумавите мераци за власт

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова с изявлението си през вчерашния ден за следващ път потвърди, че има огромни мераци за власт. Без оглед на действителностите и опциите на антуража й да я осъществя дейно. Подобни заключения се натрапват от единствено себе си от държанието на алените през последните дни.

Първо, поисканото от нея изключително съвещание на Народно събрание за банкрута на едно частно застрахователно сдружение „ Олипмик”, както и за срутва на Търговския указател. Също и свиканият през вчерашния ден умишлен брифинг за чумата, в която Българска социалистическа партия не има вяра. Защото и да има и да няма доказателства за тази злокобна болест, от Българска социалистическа партия демонстрират, че все са недоволни.

„ Нашият министър председател са го галили папи и патриарси по главичката. Надявам се някой ден някой прокурор да го погали по главата “, не пропусна да клъвне премиера социалистката и пътьом изиска неговата и още двама министри оставките. А мотивът за преждевременните й изяви бяха междинни резултати от проучванията за чума у нас, правени от френска лаборатория.

В името на операцията обаче Нинова пропусна да напомни, че има 22 позитивни проби от същата тази френска лаборатория, от която в този момент излизат вторите. Всичките бяха събрани от огнищата и нито една не бе оспорена от експертите.

„ Чума по дребните преживни животни има в България, няма подозрение за това, а ограниченията, които БАБХ е подхванала са в сходство със законодателството на ЕС”.

Това е заключението на експертната задача на Европейската комисия, която посети България и направи публично мнение, оповестено на 20 юли т.г..

Сега излизат резултатите от вторите проби, които Слава Богу, са негативни, т.е. чума няма. Тези данни обаче бяха събирани време след първите, след ограниченията, които бяха взети. И макар напъните на Българска социалистическа партия да спре това с похождения на място и двуличен рев за баба Дора и нейните кози.

Смятам, че всеки естествен човек би бил удовлетворен, че чума към този момент няма, че огнищата бяха локализирани и почистени. Ощетените хора ще бъдат възмездени. И че има повече учредения да има вяра на откритото от Европейска комисия, в сравнение с казаното от Българска социалистическа партия по тематиката. И то по противен, некултурен метод за една дама, била тя и водач на най-голямата опозиционна партия.

Вместо да се изчакат умерено и без нервности междинните, нови резултати от взетите проби, Българска социалистическа партия предприе нов поход, който издава единствено и само кухи искания за власт. Те проличаха и в мненията на партията преди този момент, в Народното събрание, когато дълго и безуспешно приказваха часове, че страната трябвало да възмезди ощетените от „ Олимпик”. Т.е. всички да плащаме поради самопрецекалите се над 200 000 шофьри. Не намирам, че това е заслужено. Виж, да се вземе от съответни виновници – може.

Колкото до срутва на Търговския указател – каква е гаранцията, че в ръководството на Българска социалистическа партия сходен гаф няма да се случи? Или хората на Нинова ненадейно заболяха от безпаметност и не помниха услужливо за банковия срив, почнал 1996 година При банкрута на 15 банки, тогава потънаха 1700 милиарда остарели лв., като необслужвани заеми. Те бяха разказани в прословутия лист на Българска народна банка с по този начин наречените кредитни милионери.

Има и още, и още образци за гафове и провали, случвали се по време на предишни ръководства. Не споделям и че всичко, което се случва в този момент, е идеално и безпроблемно, опазил ме Господ от заблуди.

Но се запитвам - от въздигането и детронирането на Иван Костов насетне – за какво все по този начин сме нетърпеливи и нетолерантни към всяко последващо ръководство, което аха да заправи значимите промени и към този момент сме го сменили с друго. Което все твърди, че стартира сякаш от начало и по този начин до безспир....Сякаш сме в обаян кръг на обречеността.

Щеше ми се и президентът Румен Радев да се държи по-балансирано, по този начин си представям президента. Той обаче не пропуща случай да подклажда левите мераци за изпълнителната власт и държанието му от ден на ден не е като на „ обединител на нацията”, а на опозиционер от авангарда на Българска социалистическа партия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР