Лидерът на БСП Корнелия Нинова произнесе реч по време на

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова произнесе реч по време на
Коментари Харесай

Нинова: Г-н Борисов, народът излезе и си казва думата, а тя е оставка

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова произнесе тирада по време на митинга за договорката с ЧЕЗ.

Ето какво сподели тя:

Скъпи българи, които през днешния ден сте тук, благодаря ви!

Поздравявам ви за смелостта да застанете с лицата си против властта и да кажете – Оставка!

Скъпи българи, които през днешния ден не сте тук, само че ни подкрепяте – благодарим и на вас! Благодарим на Видин и Северозапада, които стачкуваха против политиката на Бойко Борисов. На Варна и Бургас, на Пловдив и Благоевград.

Г-н Борисов, народът излезе по улиците и всеки ден си споделя думата, а тя е – Оставка!

Днес, тук, а и в цялата страна сме обединени разнообразни хора, разнообразни политици от разнообразни цветове. Днес, тук с нас, са и Движение „ Възраждане”, и неправителствени организации, и пенсионери, и младите от чужбина, тъй като сме обединени от едно – желаеме да отвоюваме България от паралелната страна, наречена - Бойко Борисов и тайфа.

Скъпи българи, пристигам от Народното събрание, където ГЕРБ, Оперативна програма, Движение за права и свободи и ВОЛЯ

одеве отхвърлиха предлагането на Българска социалистическа партия да се организира референдум за Истанбулската спогодба. Всички тези, които се клеха, че са в Народното събрание, с цел да служат на ползите на народа, през днешния ден обявиха от трибуната, че този народ е неподобаващ да се пита. Недостоен да се пита за своите нравствени, християнски, фамилни и човешки полезности. Недостоен да се пита какво желае за своите деца в бъдеще. Ние бяхме наречени тъмните сили, които са спрели Истанбулската спогодба, от най-високото място на България – ръководителят на Народното събрание.



Г-н Борисов, и българският Патриарх, и Българската православна черква ли са тъмна мощ, и българският президент ли е тъмна мощ? Мюсюлманското изповедание, католическото, Антон Дончев, акад. Георги Марков, акад. Воденичаров – всички мъдреци на България – и те ли са тъмна мощ. Не! Ние сме свободни хора, които желаеме да защитим нравствените устои на българското общество, които не одобряваме, че нашите момиченца в учебно заведение, ще бъдат обучавани, че могат да бъдат и момченца. Защото държим на фамилията, на полезностите на българското общество, на християнството- и 70% от българския народ счита по този начин.

Скъпи другари! Днес, в Народното събрание, ни упрекнаха, че ви разделяме, когато твърдим, че Истанбулската спогодба не трябва да се приема. Не разделяме, сплотяваме българския народ. Над 70%, господин Борисов, против вашите ползи да въведете Истанбулската спогодба в България, обратно на националната воля.

Знаем какъв е вашият отговор през днешния ден. Правителството през днешния ден изтегля конвенцията от Народното събрание. Това е победа на този народ, само че това не е задоволително, тъй като вие отхвърлихте референдума, с цел да можете да я вкарате след два месеца още веднъж.

Само националната воля и „ Не” на Истанбулската спогодба може да я спре вечно. Бдете, тъй като те ще опитат още веднъж. Ще опитат и ще обрекат децата ни на това, което написа там.

Днес, от трибуната на Народното събрание, откъдето идваме с сътрудниците депутати, бяхме нарочени за провокатори, които целят дестабилизиране на страната. Ние сме от тези гадове, които желаят да смъкват държавното управление на Бойко Борисов.

Ние не сме гадове, господин Борисов! Ние сме част от българския народ! А зад тази част стоят още доста хора. И ние сме свободни хора. Няма да ни уплашите със заканите, които отправяте, че ще ни гоните до дупка, като гадове, които желаят да ви смъкват. Няма да ни стреснете! Защото зад нас стоят милиони българи, които мислят като нас. Тук сме, с цел да кажем, че сме свободни хора в свободна страна и вие няма да ни отнемете това право. Защото сме срещу това, че през днешния ден обещавате непоклатимост, а една година внасяте единствено дестабилизация в страната.

Започнахте война с президента Радев, водите война с опозицията в Народното събрание, водите война с всеки- публицист, политолог, свободен човек- който ви каже, че е време да напуснете мястото си. Всеки един, друг от вас, е подложен на принуда. Тези хора, в цялата страна, които желаят да вършат бизнес, не могат поради Калинки, Гинки, Делян Добревци, суджуци и кум гейтове.



Искаме вашата оставка, тъй като с изключение на дестабилизацията, на която подложихте страната, крадете от здравето, образованието и сигурността на българите. Вие опорочихте европейския облик на България по време на европредседателството. Отнемате вероятността освен на българския народ, отнемате вероятността, на европейска България. След договорката с ЧЕЗ, с която ни вкарахте в интернационален скандал, към този момент никой не си прави заблуда. Зад Гинка от Пазарджик стоите вие, господин Борисов. Надявам се, че по-голяма част от българския народ не може да ви елементарни унижението да поставите България на колене и българския народ според от волята на Гинка от Пазарджик. Това е непростимо оскърбление за една суверенна, свободна и европейска страна.

Най-щастливи сме през днешния ден, да забележим, че българският народ е свободен от страховете си, че излезе свободно на улиците, с цел да съобщи своето мнение. Българският суверен през днешния ден, във всички градове, към този момент без боязън споделя – желаеме смяната, желаеме си държавността, желаеме законна страна, а не паралелна, желаеме оставката на това държавно управление, което ни оставя небогати, заболели необразовани и без хоризонт.

Скъпи българи,

Промяната е допустима, значимо е дружно да я желаяме. Поискаме ли я, ще я реализираме. Затова се обръщаме към всички вас. Вярвайте, не губете вяра. Знаем, че целият преход ви е обезверил, знам, че има незаинтересованост и отчаяние от политическата класа. Вярвайте, най – към този момент в личните си сили. Ние ще дадем на тези сили подтик в българския парламент, по българските площади. За да приключим с една победа на народа и неговата воля за свободна, демократична, развита България.

Благодаря ви и триумф!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР