Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова бившите остриета“ Мая Манолова

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова бившите остриета“ Мая Манолова
Коментари Харесай

Нинова поиска Мая Манолова и Татяна Дончева обратно в БСП

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прикани някогашните „ остриета “ Мая Манолова и Татяна Дончева да се върнат в партията. Това се случи на конференция, оповестяват от „ Позитано “ 20.

„ Картината става много объркана от тези обществени послания на субектите, които се събират на следващия ден, с цел да търсят ново ляво обединяване. Затова ние споделяме следното:

Българска социалистическа партия в никакъв случай не е серпантина опитите и процесите да търси обединяване вляво. Стигали сме даже и до коалиция от 26 партии преди година и половина. За нас тази тематика е извънредно значима. Всеки опит за обединяване вляво си заслужава, само че е значимо върху какво стъпва – върху какви хрумвания, да не съставлява единствено упоритости за персонална реализация.

Днес се обръщаме към тези наши някогашни членове на партията, напуснали и основали свои субекти: Върнете се в Българска социалистическа партия. Подновете си участието в Българска социалистическа партия, заповядайте назад, с цел да можем дружно, с потенциала на всички, да търсим обединяване и мощ вляво ”, съобщи Нинова.

Тя разяснява и втора вътрешно партийна тематика, обвързвана с заявления от партийни организации за „ бърз ” Конгрес на 10-11 декември и промяна на управлението на партията: „ Изчакахме тези заявления да постъпят публично и да решим дали да преместим Конгреса от февруари през декември. Информираме ви, че до този миг публично на „ Позитано ”, както си му е реда по Устав, са постъпили 6 заявления. Неофициално – това, което четем от медиите, е за още 17 такива, само че още не са пристигнали. Тоест общо 23 такива заявления от 296 организации. ”

Тя изясни, по Устава на Българска социалистическа партия от датата на постъпване на декларациите до датата на Конгреса би трябвало да има 15 дни, а от през днешния ден, 28 ноември, до желаната дата, 10 декември, има 11 дни. „ Тоест Конгрес на 10-11 декември не може да има. Конгресът остава на 10-11 февруари ”, съобщи Корнелия Нинова.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР