Лидерът на БСП Корнелия Нинова постави три условия, за да

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова постави три условия, за да
Коментари Харесай

БСП постави три условия за антикорупционния закон

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова сложи три условия, с цел да се направи общ антикорупционен законопроект с ГЕРБ.

"Опитват се да ни внушават, че би трябвало да създадем общ законопроект с ГЕРБ, сподели Нинова пред Националния съвет на Българска социалистическа партия. Ще го създадем при три условия:

този орган да се занимава с следствия, а не с констатации, т.е. с същинско събиране на доказателства; да се занимава с корупционни закононарушения по високите етажи на властта, а не с административни нарушения; и този орган да има ръководител, назначен от президента на републиката ", уточни тя.

"Ние не вършим закон за едно държавно управление и за един президент ", съобщи Нинова.

Тя уточни, че законът е кардинален и не може изпълнителната власт да си назначава ръководителя на органа, който ще я управлява.

"Този, който краде от четири тона суджук до няколко милиона в НДК, ще си назначава хората, които ще го управляват ", разяснява тя.

Тя означи, че ръководещите оферират орган, който събира информация, а не прави следствия.

"Ние не сме съпротива напук, само че сме с воля за същинска битка с корупцията ", съобщи Нинова.

От друга страна, ГЕРБ упрекна Левицата, че преписва от техния законопроект.

Лидерът на партията Бойко Борисов заръча на парламентарната група да не влиза в разногласия с Българска социалистическа партия.

"Една партия, скъпи мои, се прави оценка, когато е на власт, не когато е в съпротива ", съобщи Борисов, представен от NOVA.

"Ако погледнете деликатно и прочетете законопроекта на Българска социалистическа партия, който стартират и който разискват, към 70-75% той е механично преписан от този, който сега разискват от страна на ГЕРБ ", сподели ръководителят на най-голямата парламентарна група Цветан Цветанов.

"След ръководството на тройната коалиция те одобриха закон, с който оневиняват всяка корупция в страната по време на тяхното ръководство. Аз не съм ги чул те да са излезли и като в черква да кажат: "Отричаш ли се от Сатаната? Отричам се ", три пъти. Нинова да излезе и да се отхвърли, и тогава - да, одобрявам го ", разяснява министър председателят Бойко Борисов.

Предстои и двата плана да бъдат импортирани в Народното събрание в окончателните им разновидности. В петък президентът Румен Радев изиска да се вземе най-хубавото от двата разновидността на закона в един общ план.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР