Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска премиерът Бойко Борисов да

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска премиерът Бойко Борисов да
Коментари Харесай

БСП пак скочи на Борисов, сравнил Левски с нелегалните мигранти

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изиска министър председателят Бойко Борисов да се извини на народа, тъй като е поругал един от националните му герои.
Тя излезе с намерено писмо, в което напомни думите на Борисов от конгреса на ГЕРБ през вчерашния ден (26 ноември).
Там министър председателят разяснява кино лентата на Елена Йончева за оградата по границата с Турция. В лентата депутатката от Българска социалистическа партия заключава, че оборудването може да бъде прескочена и със сгъваема стълба.
" Оградата била паднала, ами преди нямаше ограда! Ама прескачали я. Той и Левски шеще да я прескочи, в случай че беше жив ", сподели пред най-висшия конгрес на ГЕРБ Бойко Борисов. Според Нинова по този метод министър председателят е сравнил Левски с незаконните мигранти.
" В нашата история има събития и имена, които през всички години са олицетворявали националния ни блян и горделивост. Едно такова име е Васил Левски ", написа Нинова в откритото си писмо и добавя: " Всички се кълнем в неговата фантазия за " чиста и свята република " и се стремим да реализираме завета му - българският народ да бъде еднакъв на другите европейски нации ".
Социалистите осъждат думите на Борисов и упорстват той да се извини на българския народ, излиза наяве още от писмото на Нинова.
" Скъпи българи, над всяка партия, над всеки политик стоят святи за България персони. Във времето на разделяне, в което живеем, останаха прекомерно малко неща, които ни събират. Нека се обединим и не разрешаваме на никого да поругава националните ни герои ", приключва лидерката на социалистите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР