Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи като разиграване исканата оставка

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи като разиграване исканата оставка
Коментари Харесай

Нинова: Борисов крепи Тагарев, докато му иска оставката

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова дефинира като „ разиграване " желаната оставка на министъра на защитата Тодор Тагарев от водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Борисов сътвори и крепи сглобката. ГЕРБ гласоподаваха състава на Министерски съвет. Борисов крепи Тагарев, до момента в който му желае оставката. Е, няма на света такова раздвояване на личността, за което има специфичен медицински термин ", написа в обществената мрежа Нинова.

В тази връзка тя напомни, че когато Българска социалистическа партия е взела участие в кабинета на Кирил Петков предходната година не се е съгласила с издигането на Тагарев за министър на защитата.

„ Мога да напомня какво стана с Тагарев и по какъв начин се прави, когато ние участвахме в държавното управление на Петков. Стефан Янев и Петков се скараха. Янев беше отхвърлен като министър на защитата. Търсеше се нов министър. Кирил Петков пристигна късно вечерта на „ Позитано ". Предложи Тагарев за министър. Отговорихме му изрично не. Опита се да ни убеждава. Казах му: дано не си губим взаимно времето. Той няма да получи нашите гласове в Народното събрание, ще подам моята и на министрите на Българска социалистическа партия оставки и кабинетът пада. Кирил ме погледна невярващо. Тогава се обърнах към един от сътрудниците на парламентарната група и желаех лист и писалка. Щях да напиша оставките и да ги връча на премиера Петков. Тагарев не стана министър. Постът зае Заков ", съобщи Нинова и добави, че позиции се пазят с дейности.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР